Fancy 71 pregleda 21. Jun 2023.

Nadogradnja trepavica: Ovo su prednosti i mane!

Nadogradnja trepavica je nešto čime možete na jednostavan način da učinite da uvek izgledate "sređeno", u smislu da ne morate da se šminkate jer su duge trepavice pune volumena nekada same po sebi dovoljne. Pored toga, sve više devojaka se umesto lepljenja veštačkih trepavica odlučuje za nadogradnju kada su posebne prilike u pitanju, a ovaj korak ima svoje prednosti i mane

Prednosti

Ne moraš da nanosiš maskaru

Da, ovo je korak koje mnoge od nas mrze kada je šminkanje u pitanju! S obzirom da maskaru nanosimo nakon celokupnog makeupa na očima, postoji mogućnost da se njome umažemo i uništimo prethodnu šminku. Umesto toga, nadogradnja trepavica će vam omogućiti da ovaj korak izbegnete, a u mnogome će uštedeti vaše vreme šminkanja. Umesto da se ujutru budite rano da biste se spremili za posao, nadogardnja vam pomaže da donekle već izgledate doterano, a to znači i barem pet minuta duže u krevetu...

Štedite novac

Umesto da svakodnevno nanosite slojeve i slojeve maskare koja se brzo troši i iz higijenskih razloga ju je potrebno čsto menjati, nadogradite trepavice i svako jutro se budite glamurozni, predlaže YourTango.

 | Author: canva canva

Štedite vreme

Da, većina stvari u današnje vreme postoji kako bi nam uštedela vreme, a jedan od načina jeste nadogradnja trepavica. Više ne morate lepiti veštačke trepavice za svaku priliku. Znate i sami koliko je tu posla, dok skratite trepavice na određenu dužinu, zalepite, ostavite da se lepak osuši... Zašto komplikovati stvari ako sve to može umesto vas da uradi neko drugi, a efekat će trajati mnogo duže od zalepljenih trepavica!

Održavate svež izgled

Nadogradnja trepavica vam pruža svež izgled u bilo koje doba dana. Dakle, iako ste loše spavali ili ste prethodnu noć proveli na žurci, trepavice će vašem licu dati neophodnu svežinu. Kada imate nadogradnju, ostatak šminke vam praktično nije ni potreban.

Prilagođavanje

Još jedna prednost nadogradnje trepavica jeste to što s eone prilagođavaju obliku vašeg očiju i lica, ali i vašim željama. Vi birate dužinu, količinu i gustinu!

 | Author:

Mane

Pored prednosti nadogradnje trepavica, morate imati u vidu i njene mane, a one se najčešće tiču očuvanja vaših prirodnih trepavica. Na žalost, ovaj proces može izazvati određene probleme, posebno ako ne održavate redovnu higijenu.

Oštećenje folikula dlake

Ako se ekstenzija trepavica ne primenjuje pravilno, može doći do oštećenja folikula dlake, a kada se on poremeti, može doći do trajnog oštećenja, kao i sa kosom. Iz tog razloga, potrebno je da odete kod kozmetičara koji ima dovoljno iskustva sa ovom procedurom.

Nakupljanje bakterija

Još jedan od nedostataka ovog poduhvata jeste mogućnost nakupljanja bakterija, Dakle, potrebno je da perete ruke pre dodirivanja očiju i izbegavate spavanje na licu. Redovno čistite regiju oko očiju kako ne biste stvorili pogodno tlo za razvoj bakterija.

 | Author:

Vaške

Demodex, ili vaške trepavica predstavljaju veliki rizik kada je nadogrdnja u pitanju. One se lako mogu širiti u kontaktu sa kosom, posebno ako žive u blizini folikula jer se hrane krvlju domaćina. Vaške se na ovaj način mogu prenositi putem neočišćenih četkica, peškira i alata koji se koristi prilikom nadogradnje. Iako ne deluje tako, ovo je zapravo veoma čest slučaj.

Infekcije oka

Infekcije oka su uobičajene za osobe koje nadograđuju trepavice, a iste te osobe su podložne i alergijskim reakcijama. Infekciju ćete prepoznati ako vas oko svrbi, peče, crveni ili imate zamagljen vid. 

Oštećenje trepavica

Kao i kod nadogradnje bilo kog drugog tipa, ovo je možda i najveći rizik. U želji za dugim i gustim trepavicama, možete izgubiti svoje prirodne, a cena je, priznaćetre, skupa. Kako biste ovo sprečili ili bar odložili, vodite računa da odlazite u proverene salone kod renomiranih stručnjaka.

 | Author:

Alergije

Pored alergijske reakcije na lepak, možete dobiti i infekciju ili ogrebotinu rožnjače. Uz pomenutu alergiju, možete osetiti svrab i peckanje očiju. 

Trajanje

Nadogradnja trepavica, osnosno njeno trajanje na očima zapravo zavisi od vaše brige o njima. Trepavice otpadaju jedna po jedna, a potrebno je da radite korekciju na svake 2- 3 nedelje da bi sve izgledalo dobro. Nadogradnja će duže trajati ako trepavice budete redovno čistili pa ne budite lenji po tom pitanju. 

Tvoja reakcija?