Fancy 83 pregleda 09. Januar 2023.

Najnoviji trend: 'Dopaminsko oblačenje'. Šta je to?

instagram/canva

Iako je vreme praznika već završeno, to nikako ne znači da treba da prestanete da sijate. Naprotiv, novi trend će vam se sigurno dopasti ako vam kažemo da možete apsolutno sve, pa čak i da šljaštite na putu do prodavnice!

Ovaj popularni trend koji se još naziva i „svraka momenat“  prepoznatljiv je po tome što omogućava da se u svakodnevnu odevnu kombinaciju uključi neki detalj koji inače rezervišemo za zabave i izlaske, a namera mu je da popravi raspoloženje.

Her je objavio stavove poznatog Psihologa Geea i modnih stručnjaka Olivera Bonasa koji se tiču uvođenja sjaja u svakodnevni outfit. 

Doktor Gee kaže da svečana odeća i nakit koje nosimo u posebnim prilikama mogu zaista da aktiviraju oslobađanje dopamina, hemijske supstance zadovoljstva. Naša percepcija da se osećamo glamurozno bez posebne prilike može doneti osećaj uzbuđenja, ali i podići samopouzdanje. „Svesno oblačenje“ gde planiramo šta da obučemo može biti upotpunjeno nekim sjajem ili šljokicama i učiniti da se osećamo mnogo bolje.  

Ako se pitate šta je poenta ovog trenda, reći ćemo vam- poenta je u mešanju ležerne i elegantne garderobe i detalja.  Jedna od poznatih ličnosti koja uživa u ovom stilu je svakako Kim Kardashian koja uvek uspe da iskombinuje sportsku garderobu sa glamuroznom i to tako da izgleda fenomenalno!

Takođe, kao inspiracija vam može poslužiti i Holly Willoughby koja je maher u uklapanju šljokica i trikotaže. Ukoliko niste ljubitelj šljokica, ono što će vam svakako dati prefinjenu notu jesu saten i svila.  Takođe, odlična ideja su torbe sa perlama ili svetlucave čarape.

Tvoja reakcija?