Fancy 405 pregleda 24. Januar 2023.

Napravite šampon za suvo pranje kose od dva sastojka!

canva

Ponekad nemamo vremena za pranje kose, a baš tada nam iskrsne nešto da moramo napolje, pa onda u hitnim situacijama pribegavamo šamponima za suvo pranje kose kojih je sve više na tržištu. Iako je ovo odlično trenutno rešenje, na duge staze može oštetiti vašu kosu pa vam zato prenosimo recept uz pomoć koga ćete imati potpuno prirodni šampon za suvo pranje kose

Kako biste izbegli štetne sastojke u šamponima za suvo pranje kose, prenosimo vam TikTok ideju kako da same napravite šampon, a ono što je najbolje jeste da ova dva sastojka verovatno već imate u kući. Sve i da ih nemate, veoma su povoljni, pa nećete potrošiti puno novca kako biste postigli efekat "čiste" kose. 

Sve što vam je potrebno jesu kukuruzno brašno i kakao kao i pufnasta četkica za rumenilo kako biste nanele smesu na kosu. O benefitima kakaa za kosu se već dugo govori i mnogo je toga poznato, a kada je kukuruzno brašno u pitanju, njegova uloga je da pokupi masnoću iz kose. Još jedna odlična stvar kada je ovaj šampon u pitanju je da će vam kosa prelepo mirisati, ali ukoliko ste plavuša, moraćete da izostavit kakao. 

 | Author: canva canva

Pomešajte dve kašike brašna sa kašičicom kakaa pa četkicom nanesite na vlasište, a zatim prstima sve lepo utrljajte. 

@ashrey29 #stitch with @simply.kikii CORNSTARCH AND COCOA POWDER FOR THE WIN!!!! #cocoapowder #dryshampoo #dryshampoohack #cornstarch #hairhack ♬ original sound - Ashley Elizabeth

Ovu smesu možete čuvati u teglici za hitne situacije, a sada proverite da li u kuhinji imate ove sastojke. Ako je odgovor odričan, trk u prvi market!

 

NE ČEKAJ, PRIJAVI SE NA SUPERSTAR!

Tvoja reakcija?