Fancy 434 pregleda 04. Februar 2023.

NAŠA PREPORUKA: Najbolji horori svih vremena!

youtube/canva

Bliži se vikend, nema škole, nema fakulteta, nema posla. Pored toga, meteorolozi najavljuju kišu što znači, treba vam lista dobrih filmova! Kako se uvek trudimo da vam damo dobre preporuke, sada smo se opredelili da sastavimo listu najboljih horor filmova svih vremena koji će vam "zalediti krv u žilama"

Vrisak (1996)

Vrisak je film koji ostaje vrhuac slave za scenario i režiju ovog filma. Imao je za cilj da zastraši i zasmeje publiku što je u velikoj meri i uspeo! Uvodna scena je veoma nezgodna kada gledamo tinejdžerku koja dobija uznemirujuće pozive koji je "ranjavaju" tamo gde je najosetljivija, a onda se pojavljuje on...

Sjaj (1980)

Ovaj film je ekranizovano delo Stivena Kinga i ostvario je veliku popularnost, a i dan danas je jedan od gledanijih. Komunikacija sa duhovima, smrtonosni lavirinti, krv i zasrašujuća soba su samo neki od užasa koji vas očekuju. Ono što vi ne treba da očekujete je da će ovo biti film "za laku noć", jer, verujte nam, neće!

Psiho (1960)

Kao jedan od najvećih trilera svih vremena, ovaj film Alberta Hičkoka je pravi zaplet napetosti i iščekivanja pomešan sa motivima horora. Starac Norman i njegova majka koji imaju neke poremećaje glavni su junaci ovog filma, a kada mlada žena zaluta u njihov kraj, biće potrebno vreme da se otkriju tajne ove porodice. 

Noć veštica (1978)

 | Author: Youtube printscreen Youtube printscreen

Ovaj film je inspirisao brojne kopije i nastavke, ali i dalje je ostao "kolevka" horora. Napetost i neizvesnost koji prate čitav film oduševiće ljubitelje ovog žanra. 

Frankenštajnova nevesta (1935)

Film star skoro 90 godina je i dalje jedan od onih o kojima se priča i koji se uvek rado gleda. Predstavlja vrhunac tadašnjeg filmskog ostvarenja, a kada je radja u pitanju, sigurno nećete ostati ravnodušni.

Kad jaganjci utihnu (1991)

Glavni motiv ovog filma je kanibalizam, a koliko je dobar govori činjenica da je osvojio oskara. Zasnovan je na psihologiji i dedukciji i ostaće zauvek jedan od večnih klasika. Ima elemente trilera i misterije, a sigurni smo da će vas susret Hanibala Lektora i FBI agentkinje duboko dirnuti.

Noć živih mrtvaca (1968)

 | Author: youtube youtube

Ovaj film predstavlja novi podžanr horor filmova, a reč je o zombi apokalipsi. Nesrećna Barbara mora da pobegne sa groblja na koje su se mrtvaci vratili da tragaju za ljudskim mesom. Pripremite se za scene smrti, kanibalizma, bolesti, beznađa i skrnavljenja tela...

Teksaški masakr motornom testerom (1974)

Koliko god imali godina, sigurni smo da ste čuli za ovaj film, a ima i razloga. Ovo je "klasik" pun brutalnosti i kanibalizma na koji nailazi grupa mladih ljudi koji se nalaze na pogrešnom mestu u pogrešno vreme. Film je takođe pun nasilja i sadizma.

Da li već znate koji od ovih filmova ćete sigurno pogledati?

Tvoja reakcija?