Fancy 476 pregleda 24. Jun 2023.

Neverovatan trik koji će učiniti da parfem traje duže

canva

Letnja sezona je uveliko u toku i kako se kraj školske godine brzo bliži, raspusti, venčanja i mature su u punom jeku. Ništa nije više frustrirajuće od toga da izdvojite svoj teško zarađeni novac na parfem koji izgleda da traje samo nekoliko sati kada ste napolju. Evo kako to da promenite

Dakle, u pokušaju da osiguraju da ljudi izvuku maksimum iz svojih mirisa, stručnjaci za uzorke parfema u parfimerijiama sastavili su svoje vrhunske savete o tome kako da izvuku maksimum iz vaših mirisa.

Stavite svoje parfeme u frižider

Zvuči bizarno, ali prema mišljenju stručnjaka, trebalo bi da budete oprezni pri odlučivanju gde ćete čuvati svoje parfeme. Postoji mnogo faktora koji mogu prouzrokovati da se miris promeni isključivo na osnovu toga da li se čuvaju na direktnoj sunčevoj svetlosti ili se čuvaju u posebno vlažnom prostoru. „Stavljanje parfema u frižider je odličan način da očuvate svoje parfeme na hladnoj temperaturi, a samim tim održavate aromu unutar mirisa“, kažu stručnjaci.

Takođe funkcioniše kao odličan način da poboljšate sve sveže note koje mogu biti u vašem parfemu, kao što su limun, menta i bergamot. Ako je stavljanje vaših mirisa u frižider možda korak predaleko za vas, ipak bi trebalo da se pobrinete da svoje parfeme čuvate na hladnom i suvom mestu kao što je ormar ili ormar u hladnijoj prostoriji.

Iako vaši parfemi mogu izgledati lepo na izložbi, možda ćete oštetiti i površine na kojima se čuvaju ako se zna da za neke curi ili se lako prevrnu. Proverite svoje boce i vidite da li je bilo znakova curenja; ako je tako, možda bi bilo vredno promeniti oko njihovog doma.

via GIPHY

Poprskajte i kosu

Koristite posebne mirise za kosu da prate vaše svakodnevne mirise. Poznato je da vaša kosa izuzetno dobro drži miris, zbog čega je na tržištu toliko mnogo proizvoda za kosu sa predivnim mirisom. Da biste naneli parfem na kosu, najbolje je da okrenete glavu i nanesete ravnomeran sloj mirisa na kosu po celoj dužini i ostavite nekoliko sekundi da se osuši.

Pokušajte da prskate svoju četku parfemom i prođete je kroz suvu kosu. Izbegavajte direktno nanošenje parfema na kosu, jer alkohol u mirisu može da ošteti kosu.

Prskajte više od jedne oblasti

Ograničavajući vašu aplikaciju parfema na vrat i zglobove, zanemarujete mnoge druge oblasti koje mogu bolje zadržati vaše mirise tokom dana. Pokušajte da prskate druge delove tela, kao što su pupak, zadnji deo kolena i laktovi, jer ove oblasti imaju manje sunčeve svetlosti i efektivno se manje znoje. Toplota može dovesti do toga da vaš parfem ispari brže nego kada se nanese u hladnijim danima, pa pokušajte da eksperimentišete sa nanošenjem na različite delove kože koji nisu izloženi sunčevoj svetlosti.

via GIPHY

Uskladite losion za telo sa svojim parfemom

Mnogi mirisi na tržištu se prodaju zajedno sa losionima, kremama za ruke i gelovima za tuširanje u istom mirisu; ovo je odličan način za održavanje arome tokom dana. Ako parfem nanesete ujutru, zašto ne biste uzeli kremu za ruke ili losion za ruke koji su istog mirisa u torbi da biste ih koristili tokom dana? Ovo će vam uštedeti novac jer nećete morati da ponovo nanosite parfem, takođe štedeći proizvod. Umesto toga, možete ponovo kupiti losione i dodatke u kojima dolazi miris, koji su obično jeftiniji od stvarnih parfema.

Tvoja reakcija?