Fancy 341 pregleda 14. Mart 2023.

Nevidljivi french je apsolutni prolećni hit na noktima

Dešava se da i kod najklasičnojih stvari treba da dođe do neke promene kako bi se osvežila i ponovo postala zanimljiva. Ovoga puta to je slučaj sa francuskim manikirom, poznatijim kao french. Iako moramo da priznamo da je retkost videti nežno ružičaste nokte sa belim vrhovima koji predstavljaju klasičan trend, ipak u nekim drugim bojama i dezenim french je svakodnevno zastupljen kada je manikir u pitanju

Kao što već pretpostavljate, nevidljivi french započinje neutralnom bazom duž nokta, dok se na krajevima umesto šarene ili bele linije izvlači završnaobrada koja ima klasičan luk ili ocrtani vrh koji se ne popunjava već ostaje da "visi u vazduhu". 

Pored toga što ovakvi nokti izgledaju lepo, nežno i negovano, a asociraju nas na urednost i čistoću, veoma su laki za održavanje i ne morate čim malo izrastu da idete na korekciju. Jednostavno, kako nokat raste, taj deo se ne pomera i ne izaziva toliko pažnje kao kada je klasičan francuski manikir u pitanju. 

Kada su u pitanju ideje, mogućnosti su beskrajne. Prozirni sletlucavi vrh, efekat ombre noktiju ili jednostavna mat linija koja deli nokat, sve je dozvoljeno. 

Tom Bachik, ekspert za nokte, opisuje ovaj trend kao "svež, čist i zadivljujući", a takođe, upustio se i u detaljno objašnjavanje kako je doveo do savršenstva nokte Margot Robbie.

Izgleda da će čitava 2023. godina biti u znaku nežnih i nevodljivih noktiju, a posle svih trendova sa šljaštećim šarenim noktima, mpožda bi nam prijalo malo "odmora za oči" i gledanja u neke nežnije varijante. 

Tvoja reakcija?