Fancy 184 pregleda 08. April 2023.

Novi makeup trendovi za proleće i leto 2023. su tu!

canva

Zraci sunca koji se promaljaju kroz tek ozelenele krošnje drveća bude u nama energiju, radost i želju za novim trendovima. Pored toga što se oslobađamo teških zimskih jakni i cipela, vreme je da promenimo i neke navike u šminkanju u skladu sa svetskim trendovima koji su sve češće prisutni na društvenim mrežama

Ono što će biti simbol naredne sezone kada je šminkanje u pitanju jesu sjajne usne. Iako mat ruževe svi rado nosimo, svetlucave usne su i te kako poželjne na suncu. Takođe, svetlucave senke se vraćaju na velika vrata, a klasičan grunge stil šminkanja ispraćamo zarad dolaska nekih "nežnijih" njegovih varijacija kada je makeup u pitanju, piše Glamour magazine.

 | Author:

Prozirno rumenilo

U narednim sezonama, rumenilo će biti neizostavan detalj na licu svake dame na obrazmima, slepoočnicama i nosu. Iako je reč o lakom rumenilu, savetuje se njegovo nadograđivanje pri nanošenju, a najbolji izbor su kao i uvek tečna rumenila.

@bloves.beauty Had no idea believe, encourage & truth looked nearly identical untill swatching them side by side! You def dont need all 3 shades. Whats your favourtie shade? Mine is happy 💗 #rarebeautyblush #rarebeauty #rarebeautyblushswatches #blushswatches #blusher #swatchesmakeup #rarebeautymakeup ♬ Rich Flex Carter Walsh Remix - CarterWalsh

Šarenilo na očima

Ove sezone trebalo bi zameniti svoje neutralne zemljane nijanse za šarene i žive boje u skladu sa prirodom. Pastelne i neonske boje su uvek dobro došle u vidu ajlajnera i senki, ako ih uparite sa mirnijim nijansama koje inače volite, imaćete savršen dnevni makeup. 

Lagani grunge

Iako je grunge bio aktuelan i u prethodnim sezonama, ovaj put će se prilagoditi vremenu u kome ćemo ga primenjivati. Umesto teških pudera, radije se opredelite za tonirane kreme, a umesto prenaglašenom smokey- a na očima, opredelite se za neki ležerniji. 

Sjajne usne

Staklasti izgled usana je must have oviog proleća. To smo već shvatili nakon što smo videli da hešteg #oilylips  na TikToku ima više od milijardu pregleda. Sjajne usne se najbolje uklapaju uz sunčane dane i biće jedan od najpopularnijih trendova ovog proleća i predstojećeg leta.

@frangajardoh Lip gloss 3B 😍 @essence #lipgloss #extremeshine #essence #fyp #makeup ♬ All For Us - from the HBO Original Series Euphoria - Labrinth & Zendaya

Frosted shimmer iz 90- tih

Kako smo videli da se ovaj trend vraća kada je kosa u pitanju, nije čudo što je ove sezone vraćen i kada je makeup u pitanju. Tu su svetlucave senke sa šimerom koje će očima dati dubinu, a nećete izgubiti previše vremena kakk biste sa njima postigli savršen efekat.

@shinebykatjames The frosted lip is coming back with a vengeance. A.k.a., Farrah, Fawcett, Christie Brinkley! I am so here for it! These are @covergirl continuous cover lipsticks. They feel super creamy and hydrating, almost gel like when you apply them and they last for hours. #covergirl #frostedlips #shimmerlipstick #frostedlipsticks #the80s #affordablemakeup #80smakeup ♬ original sound - Kat James

Barbie stil

Na velika vrata ulazi i barbie stil kada je makeup u pitanju, pa će ružičaste usne i oči biti pravi hit u narednom periodu! 

@caitlinsmallmakeup Here’s the Barbie Makeup 🎀 #barbie #barbiemakeup ♬ Barbie Girl - jharna bhagwani

"Koketa"

Već neko vreme se govori o ovom stilu šminkanja, a sada je zvanično postao poželjan. On se oslanja na "staru školu" što podrazumeva lepršave trepavice, izduženu sirenu na očima i puno, puno rumenila na obrazima.

@xx.hani makeup tut #coquette ♬ original sound - 🍯Honeyxaudios🍯

Minimalizam i obrnuto šminkanje

Hailey Bieber je postala ikona kada je šminkanje u pitanju jer su njeni fanovi "provalil" kako postiže savršen prirodni izled i iskopirali to mnogo puta. Caka je u tome da nakon prajmera, a pre pudera izvučete kremaste konture uz pomoć štapića i nanesete korektor. Nakon toga nanesite puder i dobićete očaravajući izgled!

@tarasigari #greenscreen if you’re anything like me you love @kendalljenner and @haileybieber makeup looks! I’m such a big fan of @maryphillipsmakeup so I did some research to see how she creates these natural looking yet sculpted makeup looks on celebrities 😍 #kendalljennermakeup #haileybiebermakeup #makeup #makeuptutorial #basemakeup #skinmakeup #celebritymakeup #makeuphacks #dewyskin ##contour##foundationhack ♬ Tara sigari - TARA SIGARI MAKEUP FASHION

Tvoja reakcija?