Fancy 1976 pregleda 12. Mart 2023.

Ovih 5 ideja za manikir će dominirati ovog proleća!

canva

Kako se kraj zime konačno približava, dani su duži, toplije je, tako se i priroda budi i počinje da buja. Pored prirode, menja se i naš izgled u tom smislu da posežemo za drugačijim, "prolećnijim" odevnim kombinacijama, šminkom i noktima

Ono što će uvek karakterisati proleće jesu cvetni dezeni nežniji, pastelni tonovi na noktima. Cvetnih dezena je zasita puno i svaki je za sebe unikatan i poseban, a sezonski manikir je nešto što obožavamo. 

Bilo da se odlučite za odlazak u salon ili da sami stilizujete svoje nokte lakom, donosimo vam neke ideje koje je WhoWhatWear izložio u saradnji sa nail artistom Iramom Shelton. 

1. Poluprovidni sjajni nokti

Ovaj trend sigurno nikada neće izaći iz mode, a nosimo ga uvek, i zimi i leti, ali nekako je proleće to koje mu daje "dušu". Ovakvi nokti izgledaju negovanoi očuvano, a u isto vreme sofisticirano i elegantno. Nisu "napadni", sadrže dovoljno boje u sebi, ali toliko da omogućavaju da vidite nokat ispod. Nabolje se uklapaju sa zaobljenim, kratkim noktima pa vas zapravo neće koštati ni odlaska u salon. Ovakve nokte možete i sami urediti. Ne samo da izgleda lepo, već i zdravo. 

2. 3D ukrasi za nokte

Ovaj trend će zaista biti hit u predstojećem periodu bilo da se radi o ukrasima koje će vam kozmetičarka napravti od gela ili o pravim ukrasima poput nakita. Ovakav trend najbolje pristaje dugim noktima, ali nije na odmet pokušati i sa kraćim. 

3. Somot nokti

Baršunasti ili "mačje oko" nokti ne prestaju da budu in ni ove sezone. Oni su sve popularniji, a Sheltonova preporučuje mirne i nežnije nijanse za proleće i leto.

4. Cvetni nokti

Kao što smo već rekli, cveće je nezaobilazni deo svakog proleća kada je moda u pitanju. Iz tog razloga, godinama unazad su cvetni motivi dominantni i na noktima. Varijacija je bezbroj, a uvek nas oduševljavaju. Ukoliko volite minimalizam, možete se opredeliti za jedan nokat, dok sa druge strane, ako ste smeliji, slobdno cveće na sve nokte! 

5. Monohromatski nokti

Otkako je pandemija uzela maha, ljudi se sve više opredeljuju da neke stvari nauče da rade kod kuće. Em što štedite vreme za odlazak u salon, štedite novac, a postajete i bogatiji za neka nova znanja, bar kada je stilizovanje noktiju u pitanju. Ipak, monohromatski ili jednobojni nokti su nešto što uz samo malo truda svako može da napravi po svom ukusu.

Možete da eksperimentišete sa bojama, ali crveni klasik je uvek tu za sve prilike.

Za ovakav izgled savršenih noktiju potrebno je da koristite podlogu i top coat kako bi lak duže trajao i imao visoki sjaj. 

Može li manikir da počne?

 

NE ČEKAJ, PRIJAVI SE NA SUPERSTAR!

Tvoja reakcija?