Fancy 91 pregleda 18. Jun 2023.

Ovo čisti sve: Od fleka do masnoće, a jeftino je!

canva

Tablete za pranje sudova u mašini se bore sa tvrdom vodom, uklanjaju mrlje, pa čak i ostatke hrane, te rastvaraju masnoću, ali jeste li znali da ih možete koristiti za čišćenje celog domaćinstva? Ono što je potrebno da napomenemo na samom početku jeste da ih ne koristite "goloruki" već da pre upotrebe uvek stavite rukavice kako biste zaštitli kožu od hemikalija

Vratanca od rerne

Vratanca od rerne su nešto što se tako često prlja da nam se čini da ponekad nije dovoljno ni da ih čistimo svakodnevno. Još kada se prljavština i masnoća "zavuku" između stakala, onda nam dođe samo da plačemo... Sa mrljama od masnoće i pečenja uvek je teško izaći na kraj, posebno kada se iste nalaze na unutrašnjosti vrata vaše rerne. Umočite tabletu za mašinsko pranje sudova u toplu vodu, izribajte staklo i vrata rerne i pogledajte magiju!

 | Author: canva canva

Šerpe i tiganji

Skorela masnoća i zagorelo dno su neprijatelji broj jedan u svakoj kuhinji i veoma ih je teško skinuti. Kao što biste tabletu za sudove upotebili za vratanca od rerne, očistite sa njom i šerpe i tiganje dok ne zablistaju.

Kanta za smeće

Kante za đubre treba redovno održavati i temeljno čistiti zbog neprijatnih mirisa i raznih zaraza koje vrebaju. Kantu napunite toplom vodom pa unutra ubacite tabletu za sudove. Sačekajte da se rastvori, a zatim sačekajte još sat vremena i na kraju isperite toplom vodom, savetuje Žena.

 | Author: canva canva

Frižider

Sve što vam treba da očistite mrlje u frižideru jeste malo tople vode i tableta za sudove. Umočite tabletu u toplu vodu, a potom ravno stranom tablete sastružite ostatke ili mrlje u frižideru. Obrišite i isperite toplom vodom.

Sudopera

Sudopera se često prlja zbog masnoće i osataka hrane koji završe u njoj nakon ručka. Sudoperu nakvasite vodom, istrljejte tabletom i sotavite malo da deluje pa isperite toplom vodom.

Kupatilo

Počnite čišćenje kupatila tako što ćete ubaciti tabletu za mašinsko pranje sudova u WC šolju. Zatim pređite na lavabo, podove i tuš, a šolju ostavite za kraj kako bi tableta imala vremena da se rastvori. Takođe, možete da koristite tabletu za brisanje tragova kamenca.

 | Author: canva canva

Veš mašina

Bakterija i prljavština se vremenom nakupljaju u veš mašini, tako da je važno da mašinu čistite najmanje jednom u tri meseca. Kao i kod većine stvari, i ovde postoji nekoliko metoda, ali je onaj sa tabletom za sudove svakako najjednostavniji! Sve što treba da uradite jeste da u bubanj ubacite tabletu za sudove i da pustite mašinu da odradi program na 60 stepeni. Kada mašina završi, proverite da nema ostataka tablete unutar bubnja, a ako pronađete jednostavno ga prebrišite mokrom krpom.

Tvoja reakcija?