Fancy 42 pregleda 05. Jun 2023.

Pranje i sušenje veša nikada nije bilo lakše uz OVAJ trik

canva

Znate i sami da kada se približi leto, korpa sa vešom je uvek prepuna jer je u toku sezona odlazaka na bazene i plaže. Ako uz to još ne živite sami ili imate i mlađe članov porodice koje "perete", čini vam seda ponekad ne radite ništa drugo osim pranjap, peglanja i slaganja veša

Retko šta nas deprimira kao trenutak kada shvatite da se nazire dno korpe, a već u sledećem je ona ponovo prepuna. I što je najgore od svega, nakon razdvajanja veša sledi sušenje, peglanje i pakovanje... Dakle, poslu oko veša nikad kraja! 

Upravo zato je jedna mama iz Australije koja na Instagramu ima profil sa više od 40 000 pratilaca, a koja je profil posvetila upravo sitnim trikovima za uštedu vremena kada su kućni poslovi u pitanju, podelila sa nama ideju kako da skratimo posao oko veša i uštedimo čak dva sata nedeljno. Priznaćete, dva sata nedeljno je odlična dužina vremena za jedan kvalitetan film koji možemo da pogledamo umesto da se iznova i iznova bavimo prljavim stvarima.

Leanne je, dakle, podelila sa nama na koji način možemo uštedeti vreme: kada izvadi stvari iz veš mašine, ona ih dobro istrese i okači na ofingere, a zatim na štendere. Kada se odeća osuši, zajedno sa ofingerima je prebacuje u ormare. Takođe, sitne stvari poput donjeg veša i čarapa kači na manje stalke i oah ih nakon sušenja odlaže u predviđene fioke.

 

Dovodeći ovaj sistem korak dalje, ona je dodala da veš označava bojama što olakpava saznanje kom članu porodice pripada koji komad garderobe. 

Svaki član ima svojs talak za kapute i odeću u različitoj boji pa je tako mnogo lakše kasnije odložiti garderobu. Takođe, ovo možete upotrebiti i pre pranja tako što ćete svakom članu porodice dodeliti po jednu korpu kako biste kasnije izbegli "gužvu" kod odvajanja rublja za pranje. 

 | Author: canva canva

Ljudi su sa oduševljenjem dočekali ovu ideju i rado su je isprobali. Ovakva ušteda vremena vam može omogućiti da odmorite, pogledate film, odete u šoping ili obavite nešto drugo za šta retko imate vremena. Kada pogledate sa druge strane, dva sata nedlejno jednako je osam sati mesečno, a to je čitava jedna smena na poslu. Požurite, organizujte se i uživajte u slobodnom vremenu!

Tvoja reakcija?