Fancy 162 pregleda 15. Mart 2023.

Ruža-punđu ćemo svuda viđati ovog proleća!

canva

Dolaze nam sve topliji dani sa sve više sunca, a samim tim biće nam potrebne frizure koje možemo da nosimo da nam kosa ne bi smetala, a koje ujedno mogu da izgledaju elegantno i casual, u zavisnosti od prilike za koju su nam potrebne. Jedna od takvi frizura je ruža- punđa koja će ovog proleća biti veoma popularna, što zbog lakoće pravljenja, što zbog neodoljivog izgleda

 | Author: canva canva

Kako piše Žena, još na naedelji mode u Njujorku smo mogli da primetimo da su punđe bile najzastupljenije kada je frizura u pitanju. Međutim, punđe koje su predstavili Kristian Siriano i Džejson Vu, u obliku ruže, osvojile su apsolutnu pobedu i kao takve biće neizbežan detalj na svakoj dami ove sezone. 

Prednost ovakve frizure krije se u tome što je prilagodljiva raznim dužinama i oblicima kose. Iako će najlepše izgledati na ravnoj, isfeniranoj kosi, mogu je poneti ivlasnice kovrdža, a sigurni smo da će se svi oduševiti izgledom. 

Kako nam je za pravljenje ove frizure neophodan fen, poželjno je da koristite sredstva za zaštitu kose od toplote, a možete posegnuti i za penom kako biste lakše ukrotili neposlušnu kosu. Ukoliko želite da izvučete prednji pramen kose, neophodno je da kosu podelite dijagonalno od samog korena, odnosno da odvojite pramen.

Za ovu frizuru je ključno da dobro isfenirate kosu, ali ukoliko izbegavate da izlažete kosu toploti, možete se poslužiti i gelom koji će zagladiti pramenove koji štrče. Nakon što ste pripremili kosu, potrebno je da je podelite na četiri dela i oblikujete u oblik broja 8 i svaki pričvrstite ukosnicama. Ukoliko ne možete da se snađete, možete svaki deo kose da obmotate prozirnom mrežicom. Nakon što ste oblikovali punđu, ukoliko ste ostavili prednji pramen, pričvrstite ga ukosnicama za punđu.

Kosu naprskajte lakomkako bi frizura bila postojanija i spremni ste za izlazak!

 

 

NE ČEKAJ, PRIJAVI SE NA SUPERSTAR!

 

NE ČEKAJ, PRIJAVI SE NA SUPERSTAR!

Tvoja reakcija?