Fancy 23 pregleda 16. Maj 2023.

Studija pokazala: Imati sestru čini te boljom osobom!

canva

Naše sestre su naše najbolje prijateljice, ali mogu da nas izlude u najboljim trenucima. One uvek koriste Netfliks baš kada bi mi voleli da gledamo seriju ili koriste našu skupu negu kože i uvek se služe odećom u našim ormanima, ali ne moraju biti uvek toliko loše

Uprkos njihovoj tendenciji da nas teraju uz zid, imati sestru je zapravo dobro za tebe. Studija je pokazala da imati sestru zapravo može imati pozitivan uticaj na vaš život i znate šta, verujemo u to. Istraživanje, koje je sprovela Škola porodičnog života na Univerzitetu Brigam Jang, otkrilo je da vas sestra čini brižnijim, saosećajnijim i ima pozitivan uticaj na vaše društveno ponašanje.

Takođe je otkrilo da nam naše sestre mogu pomoći i mentalno. Istraživači su otkrili da imati sestru može pomoći mentalnom zdravlju ljudi jer ih podstiče da pričaju o svojim osećanjima. Sestre nam mogu pomoći da se osećamo manje usamljeno, manje samosvesno i više željeno.

 | Author: canva canva

Govoreći o studiji, docent Aleks Džensen je rekao: „One vam pomažu da razvijete društvene veštine, kao što su komunikacija, kompromis i pregovaranje. Čak i sukob među bratom i sestrom, ako je manji, može da podstakne zdrav razvoj.

Studija je čak otkrila da muškarci koji su odrasli sa sestrama imaju bolje komunikacijske veštine i više razumevanja.

Neka istraživanja sugerišu da imati brata ili sestru koji je različitog pola od vas može biti prava korist u adolescenciji. Mnogi od tih braće i sestara se zbližavaju tokom tinejdžerskih godina jer postaju dobri izvori informacija o suprotnom polu“, rekao je Jensen za Motherli.

 | Author: canva canva

Sestre takođe mogu pomoći svojoj braći da postanu bolji u rešavanju svađa i kontrolisanju emocija. Zaključak cele priče je da bi trebalo da budemo više zahvalni našim sestrama, čak i kada ukradu našu omiljenu Zara haljinu i 'zaborave' da je vrate.

Tvoja reakcija?