Fancy 226 pregleda 07. Jun 2023.

Sve ovo je 90- tih bilo normalno, a sada je luksuz!

canva

Neke stvari se ne mogu uporediti kao ni vremena na globalnom nivou, ali neki aspekti života su i te kako uporedivi. Kada upoređujemo strandarde i svakodnevne troškove, onda se zaista možemo osetiti nostalgično

Pitali smo naše starije sugrađane šta se to promenilo na polju životnog standarda i cena, a oni su nam iskreno odgovorili.

"Kako su cene zakupa stanova enormno skočile u prtoeklih godinu dana, ovo je možda neizostavan deo rasprave o troškovima. Tokom devedestih i početkom dvehiljaditih godina niste baš morali da dajete više od pola plate za stanarinu, a mogli ste iole pristojno da živite."

Milena, 45

 | Author: canva canva

"Nameštaj od punog drveta koji je u ovo vreme pravi luksuz jer košta čitavo bogatstvo nekada je bio pravi "must have" po potpuno drugačijoj ceni..."

Milan, 49

"Tokom ranijih godina moblni telefoni nisu postojali pa ste potpuno opravdano moglida budete nedostupni kada vas traži neko sa kime ne želite da se čujete. Sada, u digitalnoj eri, to je skoro nemoguće jer se od vas očekuje da budete dostupni 24 sata. Duboko žalim za ovim vremenima!"

Milica, 53

"Naše generacije su uživale na koncertima, a cene karata su bile mnogo pristupačnije nego danas. Na primer, gledajući sa ove distance, kartu za koncert ste mogli da nabavite po nekoj ceni koja bi približno današnjoj vrednosti iznosila oko 100 dinara. To su bila vremena!"

Goran, 50

 | Author: canva canva

"Odeća koju sam kupovala devedesetih godina, pa i ranije, još uvek traje. Danas kada kupite odeću, kroz par meseci možete da je bacite. Verujte mi da imam haljine koje su stare preko 30 godina i još uvek ih rado nosim!"

Mirjana, 56

"Niste morali da budete pretplaćeni na sve i svašta..."

Nevena, 40

"Nekada ste sa prosečnom platom mogli da idete na porodična putovanja bar dva puta godišnje i pod time podrazumevam smeštaj, hranu i izlete. Sada možete da se smatrate srećnim ako odete na vikend jednom godišnje."

 | Author: canva canva

Dejana, 52

"Mi nismo bili u konstantnom grču da ćemo biti objavljeni na društvenim mrežama. Uživali smo u životu!"

Jelena, 45

Ovo su samo neke od ispovesti koje su sa nama podelili Beograđani koji pate za prošlim vremenima. Da li biste vi imali nešto da dodate?

Tvoja reakcija?