Fancy 92 pregleda 02. Jun 2023.

Sve vreme pogrešno koristimo micelarnu vodu?!

instagram/canva

Otkada su se na našem tržištu pojavile micelarne vode raznih brendova za različite tipove kože, losione i mleka za skidanje šminke i čišćenje lica gotovo da niko i ne koristi. Reč je o praktičnom proizvodu koji ne ostavlja osećaj težine na licu, temeljno čisti kožu i nakon njegove upotrebe nije potrebno čak ni umivanje

Kada je reč o micelarnoj vodi, treba napomenuti i to da ona uklanja sve nečistoće sa lica, uključujući i ostatke krema koje nanosimo na kožu, a koje ona nije upila. Molekuli u micelarnoj vodi razlažu šminku do potpunog uklanjanja, a dovoljni su samo nežni potezi kako biste došli do čiste kože. Micelarna voda je najpre postala hit u Francuskoj, odakle se prenela širom sveta kao još jedno čudo za šminkere i modele, a kasnije i za sve ostale.

 | Author: instagram/canva instagram/canva

Svi je, uglavnom, koristimo tako što na tupfer vate stavimo par kapi i samo "istrljamo lice". Međutim, u javnosti se pojavio video koji sugeriše malo drugačiju primenu micelarne vode, a ljudi širom sveta su ostali oduševljeni. 

Naime, jedna devojka je na Instagramu okačila video u kome pokazuje na koji način ona koristi ovaj proizvod: dakle, potrebno je da micelarnu vodu sipate na tupfer i dunete u njega. Na ovaj način će se stvoriti penica koja će umesto vodene konzistencije dublje očistiti lice, piše Her

Većina nas je očarana ovom idejom i ona se čni veoma primamljivo jer smo micelarnu vodu godinama koristili na potpuno "pogrešan" način. 

Koji je to proizvod koji vi koristite drugačije nego što to radi većina?

Tvoja reakcija?