Fancy 241 pregleda 08. Mart 2023.

Uz ovaj trik, ZAUVEK se oslobodite mirisa zaprške!

canva

Ne dešava se retko da u širokom luku zaobilazimo jela koja u sebi sadrže luk upravo zbog načina pripreme koji podrazumeva dinstanje, karamelozivanje ili prženje, a uz to i propratne mirise karakteristične za ovo povrće. Pored toga što nam cela kuća dobije prepoznatljivu garderobu, luk nam neće poštedeti ni kosu i garderobu, ali postoji način da se izbegne ovaj problem

Razlog zašto crni luk ima specifičan miris jeste oslobađanje sumpora iz njega tokom termičke obrade, kaže Žena. Ipak, luk je nezaobilazna namirnica za pripremu većine jela tradicionalne, ali i internacionalne kuhinje i ne možemo uvek da izbegnemo njegovo korišćenej. Umesto toga, možemo da se poslužimo trikom koji koriste profesionalci i odreknemo se neprijatnog mirisa. 

 | Author: canva canva

Pored svih mogućih benefita, soda bikarbona ima još jedan, at o je upravo borba sa mirisom koji oslobađa crni luk. Ono što treba da uradite kad isečete potrebnu količinu luka jeste da ga u tiganj sa uljem ubacite zajedno sa jednom kafenom kašičicom sode bikarbone. Ukoliko je veća količina luka u pitanju, dodajte supenu kašiku sode, a količinu možete povećavati i srazmerno količini luka.

 | Author: canva canva

Još jedan od benefita koji soda bikarbona nosi u kombinaciji sa lukom jeste da doprinosi njegovom zgušnjavanju pa će tako luk biti lakši za varenje, a pored toga možete izbeći i korišćenje zaprške jer ćete dodatno dobiti na gustini korišćenjem sode. 

 | Author: canva canva

Sledite profesionalce i ne odrićite se jela koja volite zbogneprijatnog mirisa!

Tvoja reakcija?