Fancy 59 pregleda 23. Novembar 2022.

WOW: 3 trika za dovođenje noktiju u formu uoči praznika

canva

Vaša koža, kosa i nokti mogu ozbiljno da propate u ovo doba godine, jer se suočavamo sa hladnijim vremenskim uslovima i propuštamo neke ključne vitamine i minerale tokom mračnih i dosadnih dana, tako da ćete morati da posvetite više pažnje vašim noktima ako hoćete da izgledaju kako ste zamislili

Imajući to u vidu, pronašli smo nekoliko vrhunskih Her saveta za negu noktiju koje ćemo primeniti u praksi u narednih nekoliko nedelja, dobro obratite pažnju!

1. Smanjite odlaske na manikire

Dobijanje sjajnog novog seta akrilnih noktiju ili gela je odličan način da se počastite na kraju duge nedelje ili meseca, ali oni vremenom mogu istanjiti vaše prirodne nokte. To je zato što česta upotreba akrila i gela može izazvati ljuštenje noktiju, dok UV svetla koja se koriste tokom manikira takođe mogu da stare kožu oko noktiju.

via GIPHY

Dakle, ako želite da poboljšate negu noktiju u narednih nekoliko nedelja, možda bi bilo pametno da smanjite ove termine ili da noktima date duže pauze između manikira, kako biste im dali vremena da se oporave.

2.  Povećajte unos vitamina i minerala

Kada je u pitanju zdravlje noktiju, ishrana igra ogromnu ulogu. Od suštinskog je značaja da pijete dovoljno vode i da imate raznovrsnu i hranljivu ishranu, zajedno sa pravom mešavinom vitamina i minerala. Ako želite da noktima date dodatni podsticaj, uzimanje suplementa će sigurno napraviti razliku.

via GIPHY

3. Izbegavajte upotrebu proizvoda koji mogu oštetiti vaše nokte

Jeste li ste znali da neki od vaših svakodnevnih proizvoda mogu imati negativan uticaj na vaše nokte?

Jako je iritantno što neki lakovi za nokte i sredstva za uklanjanje laka sadrže hemikalije koje zapravo mogu oslabiti nokte, pa je dobra ideja da proverite sastojke na ovim porizvodima pre nego što ih upotrebite. Ako redovno koristite ove proizvode, pokušajte da izbegavate brendove za negu noktiju koji sadrže aceton i koristite netoksične lakove kad god je to moguće.

 | Author: canva canva

Takođe, izbegavanje sredstava za dezinfekciju na bazi alkohola i proizvoda za čišćenje može pomoći u zaštiti noktiju od nepotrebnog oštećenja.

 

 | Author: canva canva

Tvoja reakcija?