
Kviz: Možeš li da imaš 7/7 na kvizu o povrću?
Čest je slučaj da deca ne jedu povrće, a naučnici kažu da se to uglavnom dešava zato što im ovu vrstu hrane ne predst...
Čest je slučaj da deca ne jedu povrće, a naučnici kažu da se to uglavnom dešava zato što im ovu vrstu hrane ne predst...
U francuskoj srednjovekovnoj kuhinji banketi su bili uobičajeni među aristokratijom. Hrana se uglavnom jela ručno, me...
Prilog je važan deo svakog obroka jer mu daje poseban ukus, ali i vizuelan efekat. U priloge se ubrajaju razni specij...
Danas je izbor, kada je hrana u pitanju, kod nas pao na žuta jela! Proleće je, sve bi trebalo da se šareni i vrvi od ...
Srbija ima veoma zanimljive nazive tradicionalnih jela, a kada se prevedu na druge jezike, to u najmanju ruku, zvuči ...
Jedna stara floskula kaže: "Jedi da bi živeo, a ne živi da bi jeo"... Ipak, mnogi ljudi toliko uživaju u hrani da je ...
Iako nije najsrećniji izbor po naše zdravlje, brza hrana je kod mnogih ljudi svih generacija omiljena. Hajde da vidim...
Svaka država ima neki zaštitni znak kada je hrana u pitanju, a neke zemlje su po određenim specijalitetima poznate u ...
U ovom kvizu, nećemo se baviti nekom posebnom grupom jela već nekim nasumice odabranim. Hajde da vidimo koliko njih ć...
Ljudi koji uživaju u hrani, u njenu pripremu se uglavnom odlično razumeju, a prave gurmanske specijalitete mogu da pr...
Svinjski gulaš jedno je od omiljenih jela od mesa na našim prostorima, i ono za koje većinu sastojaka verovatno u sva...
Uopšte nije teško jesti masnu hranu u januaru, naprotiv, to je neko nepisano pravilo u Srbiji. Spojili smo sve moguće...
U kratkim zimskim danima i predugim noćima, popularna je jaka, kalorična hrana. Da li su to kuvana jela ili pak neki ...
Kobasice su mesna prerađevina i mogu biti različitih ukusa. Ipak, mogu biti i puno začinjene što nekim ljudima može d...
Kada je u pitanju gurmanluk, ali i priprema jela, moramo da znamo šta od sastojaka nam je potrebno. Hajde da vidimo d...
Bez priloga uz glavna jela ne bismo tako dobro uživali u hrani kako to inače radimo. Zamislite samo šnicle bez pirea ...
Svako ko sebe naziva gurmanom, morao bi da zna šta od sastojaka ide u jela koja voli, ali i u neke poznate specijalit...
Seme je najraniji oblik života i predstavlja mladu biljku u latentnom stanju, a obavijeno je semenom ljuskom. Semenom...
U ovoj triviji ćemo proveriti jednu osnovnu stvar, a to je vaše poznavanje hrane, Odlučili smo se za žutu boju zbog j...
Za neke ljude, hrana je ljubav, za neke samo pogonsko gorivo, a za neke pak umetnost. U koju god grupu da spadate, tr...