Prvi 460 pregleda 24. Decembar 2022.

17 božićnih filmova koji su obeležili devedesete

youtube/canva

Devetesete godine bile su veoma plodnosne na filmskom planu i iznedrile su mnoga ostvarenja i večite klasike koje i sada rado gledamo.

Osim klasika koje obožavamo, pred vama je lista filmova koje možda niste imali prilike da pogledate ili ih jako dugo niste gledali. Pa šta čekate, pogledajte šta smo to izdvojili za vas!

 

The Nightmare Before Christmas

Ovo je film koji govori o pogrešnom usmerenju Džeka Skelingtona, obožavanog kralja Bundeve grada Noći veštica. On nadgleda sve jezivosti koje prate ovaj praznik. Kada mu to dosadi, poželeće da preuzme Božić u svoje ruke nakon što je video šarenilo i svetla Božićgrada. Zatražio je od svojih podanika da mu pomognu da preume ulogu Deda Mraza, ali vemabrzo će se razočarati...

 

While You Were Sleepnig

Iako se radnja filma ne tiče konkretno Božića već je on negde u pozadini doprineo njegovoj popularnosti, predlažemo vam da obavezno pogledate film jer će zasigurno delovati nostalgično na vas. Sa ovim filmom započela je i popularnost  Sandre Bulok i prelepog snežnog Čikaga.

 

Muppet Christmas Carol

Ovo je film pun preokreta: od smešnih preko jezivih do tužnih scena. Obavezno pogledajte!

 

Home Alone

Verujemo da je i za vas velika radost gledanje dečaka koji zamalo ubija dvojicu „loših momaka“ koji pokušavaju da mu obiju kuću u kojoj je ostao sam nakon odlaska porodice na božićno putovanje. Radnja je smeštena u Njujorku i prikazuje predivne zimske pejzaže...

 

Batman Returns

Tim Barton i sumorna verzja praznika. Ovo je film čija se radnja samo dešava u vreme praznika, ali nije klasičan „praznični“ film o Božiću. Ukoliko volite fantastiku i neobične priče, ovo je pravi film za vas!

 

The Preacher's wife

Sladak i simpatičan film o ljubavnom trouglu između Whitney Houston, Cortney B. Vanceda i I denzel Washingtona.  Ovo je tako lep film!

 

Jingle All the Way

Ovo je čudan film čija je poruka da je smisao Božića u kupovini gluposti koje vam ne trebaju. Frustrirani prodavac dušeka iz Mineapolisa koga tumači Arnold Schwarzzeneger sigurno vam je nedostajao!

 

I'll Be Home For Christmas

Srcolomac miliona tinejdžerki poput Jonathana Taylora Thomasa najbolje opisuje 90- te. Tinejdžer koji pokušava da stigne kući na vreme za Božićnu večeru i za uzvrat dobije porše sigurno će nas podsetiti na važne životne lekcije.

 

To Grandmother's House We Go

Ako ste voleli blizance Olsen, ovo je ćete rado gleadti, iako ovde po prvi put tumače zasebne likove. Ovo je luda vožnja u kojoj dečaci samo pokušavaju da stignu do bakine kuće, a umesto toga doživljavaju prave avanture u kamionu za dostavu.

 

Die Hard 2

Bruce Willis je želeo samo jedan normalan Božić, a zapada u pravu akcionu avanturu. Odličan nastavak prvog dela iz '88. godine.

 

Long Kiss Goodnight

Još jedan akcioni film koji nije moro da bude smešten u vreme Božića, ali je tako bilo zabavnije. Reč je o domaćici iz predgrađa koja ima amneziju i povrh toga je ubica. Zanimljivo i sa srećnim krajem!

 

Mixed nuts

Veoma šaljiv film koji će vam se sigurno dopasti!

 

Beauty and the Beast: Enchanted Christmas

Lepa praznična priča o zveri koja ne podnosi Božić i radost. Bell ima zadatak da ga ubedi da pusti praznični duh u svoje srce...

 

Opening to It's Christmastime Again, Charlie Brown

Iako ga je gledalo devet miliona domova, nije doživeo takvu ekspanziju kao originalni specijal Charlie Browna. Ukoliko ga dugo ili nikada niste gledali, ovaj Božić je prava prilika za vas!

 

One Special Night

Priča o dvoje stranaca koji zajedno traže skolište od zimske oluje sigurno će ugrejati vaša srca za praznike. Samo napred, ovo je prava romantična priča.

 

Look  Whos Talking Now

John Travolta i Kristie Alley dali su sve od sebe da naprav e odličan film...

The Santa Clause

Film pun zabave i slatkoće ako izuzmemo ubistvo Deda Mraza i užase roditeljstva...

Tvoja reakcija?