Prvi 879 pregleda 13. Oktobar 2023.

Ako veš ne miriše nakon pranja, primenite ove savete!

canva

Pranje veša u mašini je naizgled lak posao, ali dešava se da veš nakon pranja ne bude mirisan i mekan bez obzira što koristite skupe omekšivače i deterdžente. Sigurno ste se nekada zapitali zbog čega se to dešava, a mi vam donosimo pet razloga koji su gotovo uvek odgovorni za ovaj problem

Omekšivač

Iako mu sama reč kaže da treba da omekšava odeću i peškire, svedoci smo da to nije uvek slučaj. U principu, problem je u tome što vremenom odeća apsorbuje omekšivač pas tvari postaju krute i grube. Dakle, korsitite omekšivač samo pri pranju onih stvari na kojima primećujete efekte.

 | Author: canva canva

Doziranje

Mislite da je važno da tokom pranja stavite veću količinu deterdženta i omekšivača? Varate se! Ovo je najčešća greška koju pravimo, a sve u nadi da ćemo dobiti bolji rezultat. Setite se da je poneka manje zapravo više i dozirajte proizvode prema uputstvu na pakovanju.

Temperatura vode

 | Author: canva canva

Na svakoj etiketi ćete naći uputstvo za pranje, a najčešće temoeraturu na kojoj se dotična tkanina pere. Dakle, odeću koja je predviđena za pranje na temperaturi vode od 40 stepeni, nemojte nikada prati na većim temperaturama.

Sušenje

Jedan od najvažnijih koraka jeste sušenje. Nikako se ne preporučuje direktno izlaganje rublja suncu, a pre kačenja, svaki komad garderobe najpre istresite kako bi se nabori ispravili.

 | Author: canva canva

Održavanje veš mašine

Redovno i pravilno održavanje veš mašine je ključno kada je miris veša u pitanju kako se nečistoće na njemu ne bi nakupljele tokom pranja. Nakon svakog pranja očistite bubanj i gumu na vratima, a povremeno pokrenite ciklus pranja bez rublja koristeći deterdžent i sirće kako biste dezinfikovali veš mašinu.

Tvoja reakcija?