Prvi 143 pregleda 27. Januar 2023.

Beograd posut snegom: Volite li zimske čarolije?

canva

Kako je u noći između četvrtka i petka prava zima u vidu snega zakucala na vrata, svi smo se obradovali pahuljama. Iako su praznici prošli, iako je kod nekih ispitni rok u jeku, a kod drugih raspust i dalje traje, imamo ideje kako da se opustite i iskoristite snežni pokrivač, a i da udahnete malo "pročišćenog" vazduha zarad bolje koncentracije

Kada se spomenu praznici, Božić i Novu godinu uvek zamišljamo sa bar pola metra snega koji ne prestaje da veje, Ipak, ove godine nismo bili te sreće, ali zima je ipak stigla i donela pahulje: pravo romantično vreme, omiljeno svim generacijama! Nemojte ni ove godine propustiti priliku da se zabavite, a mi vam donosimo nekoliko ideja:

1. Sneško Belić

 | Author: canva canva Ima li zime bez Sneška Belića? Naravno da ima, ali "nije to to". Ukoliko sačekamo da se sneg još malo nakupi, možda napravimo i onog velikog, "pravog" Sneška iz filmova. Toplo se obucite, obavezni su rukavice, kapa i šal, koji uzgred možete pozajmiti i svom snežnom prijatelju. Ukoliko napolje izlazite u društvu, garantujemo vam odličnu zabavu i puno smeha i radosti!

2. Grudvanje  | Author: canva canva

Ovo je nešto što nas uvek može razgaliti, čak i ako je reč o ledenom snegu. Sećate li se organizovanih grudvanja nakon časova, pa podele u ekipe, pa onda ekipa koja izgubi mora da uradi nešto zauzvrat? Grudvanje će pored nostalgičnosti odlično da vas animira, imaćete pravi mali trening na snegu.

3. Sankanje

 | Author: canva canva

Pored Deda Mraza čiji su glavni adut sanke, one nas podsećaju na ona okupljanja kada smo kao deca, a bogami i kao stariji, tražili najveću nizbrdicu kako bismo jurili njima naniže. Ovo je obavezan zimski "ritual" koji nam nikada neće dosaditi. Nabavite sanke ukoliko ih nemate, pozovite prijatelje i krenute u akciju! Pobednička ekipa vodi na piće, zašto da ne?

4. Crtanje po snegu  | Author: canva canva Ovo može biti posebno zanimljivo najmlađima, pa ako imate decu, možete im priuštiti odličnu zabavu recimo na Košutnjaku dok vi ispijate čašu kuvanog vina. Deca su na vazduhu, kreativno provode vreme, a vi uživate. Spojite lepo i korisno!

 | Author: canva canva

5. Napravite sliku

 | Author: canva canva

Kao mali, jurili smo da nađemo neugaženu snežnu površinu kako bismo legli u sneg i napravili sliku, odnosno otisak tela. Odaberite da li vam se više dopada da to bude slika anđela tako što ćete raširiti ruke i noge ili ćete samo ostaviti trag siluete. Vodite računa da za ovu "rekreaciju" imate nepromočivu odeću!

Ako si i ti ljubitelj snega, uz ove ideje možeš fenomenalno da se zabaviš i napraviš pauzu u učenju ili čemu god što radiš. Sve i da ne voliš da budeš na snegu, sedenje u izlogu kafića uz topao čaj sigurno ne može da škodi!

Tvoja reakcija?