Prvi 71 pregleda 25. Novembar 2022.

Chris Hemsworth pravi pauzu od glume zbog zdravlja

OConnor/AFF-USA.com /pixsell

Chris Hemsworth je otkrio kako ga je njegova nova serija, "Limitless", naterala da napravi pauzu od glume nakon vesti da ima genetsku predispoziciju za razvoj Alchajmerove bolesti u budućnosti

Prošle nedelje, Krisova nova dokumentarna serija sa National Geographicom – u kojoj istražuje „nauku o dužem životu“ – objavljena je na Disney+. U epizodi 6 ('Memorija'), Kris je otkrio da ima retke dve kopije gena APOE4, nasleđene od oba roditelja, što znači da je verovatnoća da će razviti Alchajmerovu bolest 8-10 puta veća.

U intervjuu za Vaniti Fair, Kris je objasnio šta se dogodilo kada je saznao rezultate tih testova, zašto je odlučio da to uključi u emisiju i kako je serija promenila njegov pogled na život i karijeru, prenosi PopBuzz.

U početku, plan je bio da se Krisu rezultati ispričaju pred kamerom. Ali kada su stigli, Krisu je prvo rečeno iza kamere, a zatim je odlučio da želi da to uključi u emisiju.

"Bilo je prilično šokantno jer me je pozvao i rekao mi", rekao je Kris. "Bio je to prilično kratak razgovor, s obzirom na sve stvari. Spustio sam slušalicu i moji roditelji su bili tamo u to vreme. Oni su rekli: "O čemu se radi?" I rekao sam im, a onda su imali gomilu pitanja. Imao sam gomilu pitanja, ali niko na njih nije odgovorio. Voleo bih da sam imao intenzivnije praćenje jer nisam znao šta da mislim. Poislio sam: "Da li treba da budem zabrinut? Da li je ovo zabrinjavajuće?"

Krisu je čak prikazana i montaža epizode ​​u kojoj je izostavljen razgovor, ali je rekao da želi da je prikaže kako bi poboljšao svest gledalaca i razumevanje kako da preduzmu "preventivne korake".

Kris je nastavio da uverava da rezultati nisu „preddeterministički gen, ali je to jaka indikacija“. "Nije kao da sam dobio ostavku", rekao je Kris, dodajući da je njegovo iskustvo u radu u emisiji "stvarno pokrenulo nešto u meni da želim da uzmem malo slobodnog vremena".

Tokom protekle decenije, Kris je bio rezervisan i zauzet, sa nebrojenim Marvel pojavljivanjima pored svih njegovih drugih uloga. Razgovori o "smrti i suočavanju sa sopstvenom smrtnošću" podstakli su ga da poželi da "sedi i bude u ovom prostoru sa većim osećajem tišine i zahvalnosti".

„A onda počneš da pričaš o deci i porodici i kažeš: 'O moj Bože, oni postaju stariji, odrastaju i ja stalno stavljam još jedan film na drugi film,' rekao je on. „Pre nego što to shvatiš, imaju 18 godina i iselili su se iz kuće, a ja sam sve to propustio."

Nakon što je završio štampu za Limitless i produkciju na svojim drugim projektima koji su u toku, glumac je rekao da planira da ode kući u Bajron Bej u Australiji kako bi proveo vreme sa svojom porodicom.

"Imaću puno slobodnog vremena i samo ću se pojednostaviti. Biću sa decom, biću sa mojom ženom."

Tvoja reakcija?