Prvi 186 pregleda 06. Jul 2023.

Čišćenje kamenca bez po muke, potrebno je samo OVO

canva

Mrlje od kamenca na tuševima i slavinama nikome nisu dobrodošle i većina ljudi ih se gnuša. Na tržištu je bezbroj sredstava koja nude brza rešenja za uklanjanje kamenca. Neka su dobra, neka i nisu, ali mi vam nudimo trik koji apsolutno uvek uspeva

Kupatilo je prostorija koju je najteže očistiti, a opet, nju čistimo najčešće. Kamenac se veoma lako nakuplja na tuševima i slavinama. Uzrok tome jeste višak minerala koji se nalazi u vodi.

 | Author: canva canva

Međutim, postoji trik za uklanjanje mrlja sa slavine i tuša. TikTok video snimak oduševio je domaćice i ljubitelje čišćenja. Stručnjak za kućnu negu, Merilin, podelila je ”Trik za lakši život".

Naime, potrebno je da vosak sa sveće utrljate u slavinu i kamenac će spasti nakon što sačekate 5 minuta i obrišete slavine suvom krpom.

@mmarlo__5862 Works great! #fyp #homehack #lifehackstiktok #lifetipsandtricks #bathroomhack #iwastodayyearsold #cleaninghacks #cleaningtipsandtricks ♬ Makeba - Jain

Na snimku Merilin trlja običnu sveću o slavinu, a zatim ispira vosak, napominjući da trik odlično funkcioniše. Površina sveže očišćene slavine izgledala je blistavo, čime je oduševila brojne pratioce koji se već dugo muče sa mrljama od vode, piše Danas.

Merlin je dobila mnoštvo pozitivnih komentara. Neki su se zaklinjali u TikTok govoreći da na njenmu uče više nego u školi, drugi su govorili da će ovo isprobati što pre, a treći o samim benefitima voska. Napomenuli su da je vosak mnogo bezbedniji od raznih sredstava kojima smo preplavljeni. 

Tvoja reakcija?