Prvi 1600 pregleda 11. Septembar 2023.

Čokoladni čizkejk sa lešnicima: Pravi letnji desert!

canva

Varijacija na temu čizkejka koji se kod nas uveliko odomaćio je bezbroj, ali ova sa lešnicima i čokoladom zasigurno zaslužuje da se nađe na tvojoj trpezi već danas! Ako si u potrazi za savršenim letnjim desertom, samo prati uputstva i nema šanse da pogrešiš

Največa prednost ovakvih kolača je u tome što nije potebno da za njihovu pripremu uključujemo rernu, a to je tokom v relih letnjih dana veliki plus. Najbolje je da kolač dobro rashladite pre služenja, savetuje Mini Magazin.

Sastojci:

 | Author: canva canva

Kora:

  • 150 g mlevenoe plazme
  • 100 g istopljenog putera ili margarina
  • 100 ml mleka
  • 70 g šećera
  • 100 g prženih mlevenih lešnika

Fil:

  • 400+ 50 ml pavlake za šlag
  • 200 g biele čokolade
  • 400 g krem sira

 | Author: canva canva

Glazura:

  • 50 ml pavlake za šlag
  • 50 g čokolade za kuvanje
  • 50 g prženih sjeckanih lešnika

Priprema:

  1. Pomešajte sve sastojke za koru, umesite da se sve sjedini pa utapkajte u kalup prečnika 22cm i ostavite da se stegne u frižideru.
  2. Izlomljenu belu čokoladu orelijte sa 50ml pavlake za šlag pa istopite na pari i ostavite da se prohladi.
  3. U činiji pomešajte 400ml pavlake, krem sir i smesu od čokolade pa sve promešajte mikserom i rasporedite preko kore. Vratite kolač u frižider.
  4. Kako biste pripremili glazuru, prelijte oavlaku za šlag preko čokolade i istopite na pari pa ostavite da se prohladi. Prelijte preko kolača i ukrasite seckanim lešnicima. 

Prijatno!

Tvoja reakcija?