Prvi 1393 pregleda 11. Oktobar 2023.

Crna limunada rešava mnoge probleme, a evo i recepta!

canva

Iako crna boja baš i nije primamljiva kada je hrana u pitanju, a kada se radi o napicima može biti čak i odbojna, limunada u ovoj boji je zaista čudotvorna! Pored svih benefita limuna za koje znamo, poput obilja vitamina, niskog procenta šećera i osvežavajućeg ukusa, ovaj napitak sadrži i aktivni ugalj, a pogodnosti koje on pruža zdravlju su brojne

Stvar je u tome da on nema ukus, ali je jako zdrav i pomaže izbacivanju nagomilanih toksina iz tela, pa tako smanjuje nadutost. Takođe, stručnjaci ističu i da smanjuje nivo holesterola, kao i da podmlađuje kožu, piše Žena. Aktivni ugalj  jeste crn, ali nema ukus ni miris i dobijen je na poseban način – Spaljivanjem prirodnih sastojaka na visokim tempraturama u prisustvu gasa. Na taj način, u njemu se stvaraju posebne pore koje su zapravo zamka za raznorazne toskine.

 | Author: canva canva

Površina aktivnog uglja je negativno naeleketrisna. Za razliku od nje, toskini u telu su pozitivno naelektrisani i kao takvi se vezuju za njegovu površinu i ostanu zarobljeni u njegovim  porama. Zajedno sa  njim, toksini se izbacuju iz tela kroz stolicu. Na sličan način deluje i spolja: Prikuplja toksine i nečistoće sa kože i zuba, a sve se lako ispira vodom!

Sastojci:

  • 4 čaše vode
  • 1/4 šoljice limunovog soka
  • 1/4 kašičiće aktivnog uglja ili jedna tableta

 | Author: canva canva

Priprema:

Sve sastojke pomešajte i promućkajte. Po želji dodajte još limuna. Dobro ohladite pre služenja!

Tvoja reakcija?