Prvi 472 pregleda 23. Januar 2023.

Deset napetih misterija sa nepredvidivim krajem!

youtube/canva

Dobra misterija sa preokretima koja uspeva da održi pažnju nam je svima ponekad potrebna, a ako u obzir uzmemo i potpuno nepredvidiv kraj, onda ovakav "movie night" sigurno jedva čekate. Kako bismo probudili vašu znatiželju, pripremili smo listu od 10 filmskih misterija čiji će vas kraj oboriti s nogu

Jedna od najboljih stvari kada su misterije u pitanju je to što jedva čekamo rasplet, a u isto vreme ne želimo da se film završi. Miss7 ima sjajne predloge za ovu nedelju, samo vodite računa da vam se ne "osladi" jer neko treba i da ide u školu, a neko bogme i na posao. Šalimo se, uživaj u filmovima koliko god želiš, a mi ti prenosimo fantastične predloge!

1. Vertigo (1958)

Možda ćete kada vidite godinu izlaska filma odmah pomisliti da vam ne pada na pamet da gledate film koji je snimljen tako davno, ali ne dajte se prevariti! Ovaj psihološki triler se i dan danas smatra jednim od najboljih filmova Alfreda Hitchcocka jer je zaista prepun misterija. Bivši detektiv koji pati od vrtoglavice biva unajmljen da prati ženu svog prijatelja u koju se zaljubljuje, a posledice su nesagledive...

2. Diabolique (1955)

Diabolique je francuski film koji govori o prevari i ubistvu. Namera dveju žena da ubiju nasilnog supruga jedne od njih dobija jezivi obrt nakon nestanka njegovog tela. Počinju da se dešavaju veoma čudne stvari pa se postavlja pitanje da li je ubijeni Michel živ ili ne. Film ima prati i paranormalne pojave pa iako je crno- beli, sigurno će vas osvojiti!

3. Zodiac (2007)

Ovo je film relativno novijeg datuma koji je snimljen po motivima istinite priče koja je obrađena u filmu Zodac Killer. Iako  ima elemente krimi žanra, spada i u misteriju, a samo čekajte da vidite kako klasično novinarstvo može da preraste u paranoju!

4. Eyes Wide Shut (1999)

Posljednji film Stanleya Kubricka objavljen je 1999. godine, nakon što je bio u produkciji više od godinu dana. Rezultati tako napornog rada su se isplatili, jer smo dobili jedan od najboljih filmova 90-ih i fenomenalan triler. Tom Cruise i Nicole Kidman su briljirali u glavnim ulogama jer se od njih dvoje ništa manje i ne očekuje, a radi se o susretu jednog čovjeka sa podzemljem američke elite. Ovo slobodno svrstajte i u misteriju, i u psihološki triler, a delom i u teoriju zavere!

5. The Vanishing (1988)

Iako ste pomislili na istoimeni američki film iz 1993. godine, mi zapravo govorimo o holadnskom trileru u kome jedan par odlazi na odmor u Francusku. Sve dobija drugačiji smisao kada se zaustave na benzinskoj pumpi odakle se devojka Saskia neće vratiti zbog čega će Rex provesti godine u potrazi za njom...

6. Shutter Island (2010)

Neverovatan film maestralnog Martina Scorsesea prati Teddya Danielsa koji ima zadatak da kao detektiv istraži nestanak pacijenta iz psihijatrijske bolnice. Ulazeći u ovaj sluča, Teddy se susreće sa strašnim tajnama koje ova bolnica čuva i sa šokantnim obrtima.

7. The Game (1997)

Nicholas Van Orton, imućni bankar iz San Franciska je usamljenik koji čak i svoj rođendan provodi u samoći. Za njegov 48. rođendan susreće se sa svojim poročnim bratom koji mu daje neobičan poklon pred kojim će Nicholas i te kako pokleknuti...

8. Gone Girl (2014)

Ako ste ljubitelj ekranizovanih filmskih dela, onda će vas ovaj film Davida Finchera sigurno osvojiti. Film prati naizgled srećan par za koji se kada, Amy nestane na njihovu godišnjicu braka, ispostavlja da krije ogromne tajne. Ovo je film pun preokreta koje ne možete ni da zamislite.

9. Donnie Darko (2001)

Problematični tinejdžer doživljava nesreću nakon koje nikada više neće biti isti. Pored halucinacija, u njegovim snovima se pojavljuje tajanstveni lik dok se oko njega događaju veoma uznemirujuće stvari.

10. Memento (2000)

Ovaj psihološki triler Christophera Nolana govori o Leonardu koji pati od amnezije takve vrste da ne može da formira nova sećanja nakon povrede glave. On se nalazi na teškom zadatku jer pokušava da pronađe ubicu svoje žene, a otežavajuća okolnost je ta što se ničega ne seća. 

Koji je od ovih prvi na tvojoj listi?

Tvoja reakcija?