Prvi 160 pregleda 22. Decembar 2022.

Dete u Ugandi progutao nilski konj - i ispljunuo ga!

canva

Dvogodišnje dete po imenu Iga Paul u Ugandi je spašeno nakon što ga je prošle nedelje progutao nilski konj. Sada je dobro i oporavlja se, ali kako je došlo do ovog bizarnog slučaja?

U saopštenju policijskih snaga Ugande u petak, oni su rekli da je dvogodišnjaka napala životinja, progutavši polovinu njegovog tela pre nego što ga je ispljunula. Incident se dogodio u okrugu Katve-Kabatoro, na jugozapadu zemlje, a dečak koji se zove Iga Pol igrao je kada se napad dogodio. Iga se u svojoj kući u Rvenjubu, na jezeru Katve kada se našao u opasnoj blizini divlje životinje.

"Bila je potrebna velika hrabrost jednom čoveka po imenu Kripas Bagonzi, koji je bio u blizini, da spase žrtvu nakon što je kamenovao nilskog konja i uplašio ga, nateravši ga da pusti žrtvu iz usta", rekao je portparol policijskih snaga Ugande u saopštenju.

Nakon što je spašen, Iga je odveden u obližnju kliniku da mu se previju rane, ali je kasnije prebačen u bolnicu Bvera, u zapadnoj Ugandi, na dalje lečenje.

 | Author: canva canva

Sada otpušten, Iga se potpuno oporavlja nakon što je primio vakcinu protiv besnila i policija ga je vratila roditeljima.

„Iako se nilski konj uplašio i vratio se nazad u jezero, svi stanovnici u blizini životinjskih utočišta i staništa treba da znaju da su divlje životinje veoma opasne“, navodi se u saopštenju.

„Instinktivno, divlje životinje vide ljude kao pretnju i svaka interakcija može da dovede do toga da se ponašaju čudno ili agresivno." Poznato je da su nilski konji jedna od najopasnijih životinja na planeti, a neki izveštaji govore o tome da oni imaju sposobnost da prepolove omanji čamac samo svojim čeljustima. 

Ove životinje nam nekako izgledom ne ulivaju strah u kosti i uglavnom izgledaju umiljato, ali ovakve priče nam pokazuju njihovu agresivnu stranu i da itekako treba da vodimo računa ako se ikada nađemo u njihovoj blizini.

Tvoja reakcija?