Prvi 303 pregleda 30. Jun 2023.

Dodajte OVO u maskaru i imaćete savršene trepavice!

canva

Svaka žena želi da ima guste i duge trepavice pune volumena, ali nažalost, nismo sve rođene sa tim darom. Ono što je definitvno spas za svaku od nas jeste nadogradnja trepavica, ali ono na šta zaista uvek možemo da računamo jeste maskara uz pomoć koje treba da dobijemo savršene trepavice. Međutim, nekada dobijemo potpuno pogrešan efekat

Poenkad se desi da dobijemo potpuno neprirodan izgled trepavica iako koristimo istu maskaru već godinama i onda ne znamo šta da radimo. Jedan šminker je na TikToku podelio savršen trik kako da postignete želejni efekat sa trepavicama, a potrebno je samo da pomešate maskaru sa vazelinom. 

 | Author: canva canva

Vazelin koristimo kako bismo zadržali vlagu u koži, za ispucale ruke, pete, za skidanje šminke... Međutim, sada se pojavila ideja da se može koristiti i za trepavice jer je nejgova uloga da ih obloži i ofarba. Ovo je potpuno bezbedno ako do sada niste imali problema sa vazelinom, a to ćete uraditi na jedan od ova dva načina:

Uvijte trepavice, a potom nanesite vazelin na trepavice prstom. Drugim prstom pokupite maskaru sa četkice, nanesite je na trepavice i izblendajte sve. Preporuka je da koristite vodootpornu maskaru ukoliko šminku treba da nosite celog dana.

 | Author: canva canva

Drugi način je da posebnom četkicom najpre uzmete malo maskare izbočice i pomešate je sa vazelinom pa sve zajedno tako nanesete na trepavice. Neophodno je da ovaj trik koristite samo az gornje trepavice jer se na donjim može razmazati.

Imajte na umu da ako nosite kontaktna sočiva, ovo bi trebalo da izbegavate jer vazelin može da irirtira oko koje je dovoljno opterećeno sočivom. I ako ne nosite sočiva, budite oprezni sa količinom vazelina jer oko ne trpi višak masnoće.

@mar.hacks Invisible mascara hack!! #makeup #makeuptutorial #beauty #beautyhack #hacksbymar #makeupartist #makeuphacks #makeuplook #mascara #mascarahacks #eyelashes #beautytips #beautytok #AmazonMusicProudHeroes #MakeNightsEpic #CatchChobaniOatmilk #vaseline #vaselinehacks #beautytutorial ♬ Aesthetic - Tollan Kim

Takođe, mala količina vazelina je pogodna i zbog toga što se na trepavicama može zadržati vlažan sloj pa se na taj način maskara može razmazati i izazvati dobro poznati "panda efekat".

Tvoja reakcija?