Prvi 92 pregleda 14. April 2023.

Druga sezona serije 'House of the Dragon' je na putu!

printscreen/canva

Prikvel serije 'Game of Thrones', "Kuća zmaja" postala je jedan od najzabavnijih TV događaja od, pa, same "Igre prestola" kada je emitovana u drugoj polovini 2022. godine. "Kuća zmaja" je bila tako uspešna, zapravo ,da je HBO zvanično obnovio seriju za drugu sezonu nakon samo jedne epizode ​​prvog dela emitovane 21. avgusta 2022. godine

Iako fanovi očekuju dugo čekanje na drugu sezonu, dobra vest je da je HBO objavio 11. aprila da je produkcija zvanično počela! „'Kuća zmaja' se vratila. Oduševljeni smo što ponovo snimamo sa članovima naše originalne porodice, kao i novim talentima sa obe strane kamere," rekao je kokreator Rajan Kondal u izjavi za štampu. „Svi vaši omiljeni likovi će uskoro praviti zaveru za stolovima saveta, marširati sa svojim vojskama i jahati svoje zmajeve u bitku. Jedva čekamo da podelimo ono što imamo u zalihama.

Uzimajući u obzir koliko je dobro "Kuća zmaja" nastupila u svojoj prvoj sezoni i koliko je vremena trebalo da se snimi, ima smisla zašto kreatori i rukovodioci serije ne žele da požuruju sa veličinom. Počnimo sa jednostavnim brojevima: prema HBO-u, premijeru "Zmajeve kuće" pratilo je skoro 20 miliona gledalaca na svim platformama u SAD. To je čini najvećom premijerom za bilo koju novu originalnu seriju u istoriji HBO-a. U Velikoj Britaniji, prikazuje se na Sky Atlantic-u i, da, i ovde je oborio rekorde jer je postao najveća premijera Sky Atlantic-a ikada. Takođe je doneo najveću publiku za jednu noć za bilo koju epizodu HBO-a od finala serije „Igra prestola“ iz 2019. godine, koja je imala 19,3 miliona gledalaca na svim platformama, navodi The Hollywood Reporter.

 | Author: printscreen/canva printscreen/canva

Radnja 2. sezone "House of the Dragon".

Tačni detalji zapleta o drugoj sezoni se za sada čuvaju u tajnosti, ali je verovatno da će se ona nastaviti nakon eksplozivnih događaja u finalu prve sezone — koja se završila osvetničkom smrću sina kraljice Renire, Lucerisa, zvanog Luke, od ruke Aemond-a. Nejasno je da li će njegova smrt označiti početak rata, ali izgleda da bi "Kuća zmaja" mogla krenuti u tom pravcu.

Na drugom mestu, Condal je ranije otkrio mali detalj o tome šta se može očekivati od druge sezone tokom martovskog HBO FIC događaja, izvestio je Deadline. Očigledno, Džordž R. R. Martin, čije su knjige 'Pesma leda i vatre' poslužile kao osnova za „Igru prestola“, nije baš bio impresioniran zmajevima u toj glavnoj HBO seriji. "Svi su bili isti", rekao je on na događaju. Umesto toga, više je voleo zmajeve u prednaslovu, navodeći da su „imali ličnost“ i „oživeli“. „To mi je bilo veliko zadovoljstvo“, dodao je on.

Pa, dobre vesti za Martina i sve druge obožavaoce "Kuće zmaja" koji su cenili evoluirane disaoce vatre: druga sezona će imati pet novih zmajeva, kaže Kondal.

Datum premijere 2. sezone "House of the Dragon".

Još u februaru, izvršni direktor sadržaja HBO Max-a Kejsi Blojs rekao je za Variety da je negde u 2024. "dobro nagađanje" kada će se "Kuća zmaja" vratiti za drugu sezonu, iako nije otkrio tačan datum premijere. „Moja filozofija je da je dobar scenario prioritet broj jedan“, rekao je on za publikaciju. "Ne radim to na osnovu želje da imam jedan godišnje, dva godišnje. Želim to na osnovu scenarija zbog kojih smo uzbuđeni."

Koliko će epizoda imati druga sezona "House of the Dragon"?

Iako je potvrđeno da je druga sezona muzika za uši obožavatelja "Kuće zmaja", oni neće biti previše srećni da saznaju njenu prijavu dužine. Prema izveštaju Deadline-a od 28. marta, izlazak druge sezone „Kuće zmaja“ trajaće samo osam epizoda - dve epizode ​​kraće od prve sezone. Ipak, postoji svetla strana: odluka da se skrati broj epizoda je zasnovana na priči, jer HBO navodno još uvek razmatra pravljenje treće sezone.

 

NE ČEKAJ, PRIJAVI SE NA SUPERSTAR!

Tvoja reakcija?