Prvi 108 pregleda 23. Oktobar 2022.

Opa! eBay povukao kostime Jeffrey Dahmera sa sajta

printscreen/reddit/canva

Konačno se neko suprotstavlja ovom ludilu koje traje od kad je nova Netfliksova serija izašla

Postoji zabrana prodaje predmeta koji su blisko povezani sa nasilnim prestupnicima u poslednjih 100 godina.
Sajt eBay uklonio je kostime koji omogućavaju ljudima da se "obuku" u serijskog ubicu Džefrija Damera za Noć veštica.

Portparol kompanije je rekao za Metro da njihova veb stranica nije mesto za „predmete koji su blisko povezani sa ubicama, njihovim delima ili mestima zločina u poslednjih 100 godina ili koji imaju koristi od njih“.

Povećano je interesovanje za Damera koji je osuđen za ubistvo 17 muškaraca i dečaka (između 1978. i 1991.) zbog popularnosti Netfliks serije Damer – Čudovište: Priča o Džefriju Dameru.

 | Author: printscreen/reddit/canva printscreen/reddit/canva

Fascinaciju ubicom kritikovale su porodice Damerovih žrtava, koje su izrazile zabrinutost zbog senzacionalizacije njegovih zločina i nepoštovanja sećanja na dečake i muškarce koje je ubio. Oni su takođe optužili emisiju da ih je ponovo traumatizirala kroz nasilne, slikovite scene.

Sina Širli Hjuz (Tonija) ubio je Damer 1991. Ona je kritikovala TV emisiju Rajana Marfija, rekavši za Gardijan da se stvarni događaji "nisu desili" onako kako su prikazani u seriji. Ona je takođe navela da je program rađen bez dozvole bilo koje od porodica žrtava.

Erik Peri, koji je rođak Erola Lindsija, takođe se oglasio. Lindzija je ubio Džefri u svom stanu 1991. godine, a njegov rođak je rekao da je emisija snimljena bez dozvole porodice.

Na Tviteru je napisao: „Da odgovorim na glavno pitanje, ne, oni ne obaveštavaju porodice kada to rade. Sve je to javna evidencija, tako da ne moraju nikoga da obaveštavaju (ili plaćaju!). Moja porodica je saznala za to kada su i svi ostali... Ne govorim nikome šta da gleda, znam da su mediji o pravom kriminalu ogromni, ali ako ste zapravo radoznali za žrtve, moja porodica (Izbelovi) je ljuta zbog ove emisije. Ponovo traumatizirati iznova i iznova, a za šta? Koliko filmova/emisija/dokumentaraca nam treba?

Sve je više i više negativnih komentara i reakcija na ovu seriju, a sada vidimo i velike korporacije koje udaraju "ban" Damer proizvodima. Koje je vaše mišljenje, treba li fascinacija serijskim ubicama da se nastavi?

Tvoja reakcija?