Prvi 75 pregleda 30. Decembar 2022.

Evo kako da dobijete veću platu na poslu

canva

Ako je na vašoj listi novogodišnjih želja da zarađujete više novca, niste sami. Inflacija navodno usporava, ali većina nas zapravo ne vidi olakšanje u još uvek visokim cenama osnovnih potrepština kao što su namirnice i kirija. Dakle, pregovaranje o povišici ili većoj plati na novom poslu može napraviti veliku razliku u vašem rezultatu u narednoj godini, a evo kako to i da postignete.

1. Bilo da tražite novi posao ili tražite povišicu, vaš prvi korak bi trebalo da bude istraživanje tržišta kako biste znali kako da procenite svoj rad. Najbolji podaci će doći iz razgovora sa ljudima u vašoj stuci. 

 | Author: canva canva

 

2. Jedan razloga zašto se mnogi ljudi nerviraju zbog pregovora jeste to što o njima razmišljamo kao o sukobima i osećamo se nemoćno, ali može biti od velike pomoći da ih preformulišemo kao saradnju.

via GIPHY

 

3. Recimo da idete na razgovor za novi posao, ali raspon plata nije na listi. Najvažnija stvar koju treba da zapamtite je da nikada, nikada, nikada ne dajte kompaniji prvu cifru.

via GIPHY

 

4. Na intervjuu za posao nikada, ponavljamo, nikada nemojte reći koliko trenutno zarađujete.

via GIPHY

 

5. Ako postanu čudni kada želite da razgovarate o novcu, to pokazuje kako bi se oni ponašali prema vama kada biste prihvatili posao sa njima, i kako bi vaš radni odnos izgledao na tom mestu.

via GIPHY

 

6. Pratite svoje uspehe tokom cele godine kako bi vam bilo lakše da tražite sledeću povišicu ili da dopunite svoj CV.

via GIPHY

 

7. Tri najbolja momenta za pregovaranje o svojoj plati su pre nego što započnete novi posao, tokom godišnjeg pregleda i ako otkrijete da ste nedovoljno plaćeni.

via GIPHY

 

Nadamo se da će vam ovi saveti biti od pomoći u budućnosti!

Tvoja reakcija?