Prvi 75 pregleda 28. Avgust 2023.

Evo kako da napraviš lažnu riblju kost za dva minuta!

canva

Sa pletenicama nikada nema greške. U kakvom god da ti je kosa stanju, pletenica je nalakši najbrži način da je održiš urednom i pristojnom, a možeš je nositi u svakoj prilici: u izlasku, na poslu, na plaži ili po kući, a stilova je mnogo

Isto tako, ima i mnogo varijacija, a pletenica kakvu najviše volimo je ujedno i najteža za pravljenje. Reč je, naravno, o sitnoj ribljoj kosti. Ova frizura deluje veoma elegantno, pa nije retkost ni da vidimo da je mlade nose na svadbama, amože se kombinovati na različitim dužinama kose, sa bezbroj aksesoara, kao i sa strane.

 | Author: canva canva

Kako smo već napomenuli, ovakva pletenica je malo teža za pravljenje pa smo dugo bili u potrazi za nekim lakšim načinom. Tako je i nastala ova "izvrnuta" pletenica koju svaka od nas može da napravi.

Izgleda identično kao fishtail braid, pravi se za par minuta i idealna je i za posao, i za izlazak  grad, dejt, pa čak i ako ste gost na venčanju ili na nekoj drugoj svečanosti, piše Wanted.

@laineyostrom Faux fishtail 😍 #hairtutorial #hairhack #hairvideo #fishtailbraid #fishtail #easyhairstyle #frenchbraid #hairbraid #natureathome #diychallenge ♬ Candy - Doja Cat

  • Sve što vam je potrebno za lažnu riblju kost je četka za kosu i nekoliko providnih gumica. 
  • Kosu prvo dobro očešljajte i natapirajte deo na zadnjem delu ukoliko želite da ga dodatno izdignete ili dodajte malo spreja za volumen. Trik kod ove frizure je da izdvojite male repove i da ih vezujete gumicom.
  • Dakle, najpre obuhvatite pramen uz glavu i vežite ga providnom gumicom kako se ne bi videle kada frizura bude gotova. Nakon što ste pramen vezali, potrebno je da bukvalno napravite rupu u sredini i provučete rep sa donje strane blago popuštajući gumicu, ali ne previše.

 | Author: canva canva

  • Nakon toga ponovite postupak vezujući pramen ponovo i provlačeći ga, niz celu dužinu kose.
  • Na kraju olabavite gumice i malo izvucite pramenove da kosa bude opuštenija. Po želji možete dodati šnale, gumice ili aksesoare po izboru.

Tvoja reakcija?