Prvi 920 pregleda 16. Februar 2023.

Gde u Beogradu pojesti najbolje krofne?

instagram/canva

Ako ste se pitali, a većina Boegrađana verovatno nije jer zna, gde su najbolje krofne u gradu, odgovor je, naravno- 'Slatkoteka'! Na čak tri lokacije, 'Slatkoteka' vam nudi ukuse koje ne možete ni da zamislite. Prave domaće krofne sa raznoraznim prelivima i punjenjima će oduševiti i najveće izbirače

Par godina unazad 'Slatkoteka' postoji na Dorćolu u jednom malo lokalu kome se iznova i iznova vraćamo. Pored ove prodavnice, otvorene su još dve: jedna se nalazi na Bulevaru Kralja Aleksandra, a druga, skorašnjeg datuma, na Novom Beogradu. Počevši sa prepoznatljivim krofnama, 'Slatkoteka' je brzo počela da pravi i druge slatke proizvode poput torti, slatkih iznenađenja, čokoladnih jaja i različitih porudžbina za sve prilike. 

Kada su krofne u pitanju, 'Slatkoteka' je i dalje sinonim za one najbolje, sa puno čokolade i voća, u zavisnosti od toga šta ko voli. Naravno, prelepe krofne možete i poručiti kao čestitiku za rođendan, godišnjicu, ali i praznike kao što je Dan žena koji se približava. 

Krofne možete i kupiti u prolazu, ali tu nailazimo na veliki problem: koliko krofni i koje odabrati jer su sve predivne i ozbiljno mame svojim izgledom! Pa, ne bi bilo loše da za početak "gvirnete" na sajt ili profil 'Slatkoteke' na Instagramu kako ne biste došli u situaciju da se nađete pred punom vitrinom svežih krofnica, a vi želite samo... SVE!

Pored sjajnih krofni i slatkiša koje nudi 'Slatkoteka', tu je i sjajan ambijent i "Insta room" gde možete napraviti sjajne fotografije, a ako vas posluži sreća da nema kupaca, u malenom lokalu na Dorćolu možete i sesti unutra da pojedete željene krofne. Druga dva lokala su veća pa nećete nailaziti na ovaj problem.

Takođe, od svih ukusa koje 'Slatkoteka' nudi, sigurni smo da ćete pronaći onaj koji baš vama odgovara, bilo da se radi o 'Twiksolini', 'Dugi', 'Manči' ili 'Bakinoj krofni'.

Sve i da baš niste ljubitelj klasičnih krofnica, 'Slatkoteka' vam nudi i 'Krofnasane', mešavinu krofni i kroasana sa različitim punjenjem poput pistaća, jagoda ili lešnika, a za čokoljupce, imaju i 'Nugat krofnasan' koji će vam se sigurno dopasti.

Ako ipak spadate u onu grupu ljudi kojoj slatkiši i nisu posebno primamljivi, u 'Slatkoteci' ćete pronaći ipak nešto po svom ukusu, a to su slane krofne koje podsećaju na sendviče. I znate šta? Mnogo su dobre!

Slatkoteka je i mesto za savršen dejt: čokolada, lep ambijent, vaša simpatija i na korak ste da započnete zanimljivu ljubavnu priču! Srećno!

Tvoja reakcija?