Prvi 163 pregleda 15. Avgust 2023.

Isproban i testiran način za ublažavanje simptoma PMS-a

canva

PMS je pravi bol, zar ne? I dok ne pate svi u istoj meri, toliko nas je svakog meseca u istim bolovima, i iako već znamo da je to privremena stvar, tih nekoliko dana je još uvek ozbiljno jadno u meri u kojoj smo zaista oduševljeni kada naša menstruacija zaista dođe i znamo da će se život ponovo vratiti u normalu

Ono što treba zapamtiti – PMS je potpuno normalan i rezultat je neuravnoteženosti naših hormona, sa povećanjem nivoa estrogena i smanjenjem nivoa progesterona. Takav je život kada ste žena u reproduktivnom dobu.

Međutim, stručnjaci se slažu da ovu hormonsku neravnotežu možemo pogoršati određenim načinom života i izborom ishrane, kao što su nedovoljno spavanje, stres, unos kofeina i ishrana bogata šećerom i rafinisanim ugljenim hidratima. Alkohol je takođe veliko NE, i zaista ga treba izbegavati u danima koji prethode menstruaciji, jer oštećuje jetru i sprečava je da izluči višak estrogena.

via GIPHY

"Pošto sam godinama rob svojim hormonima i pateći od ozbiljnog PMS-a, uvek sam u potrazi za bilo kakvim savetima kako da poboljšam stanje, kako da ublažim neke od simptoma – i verujte mi, probala sam mnogo njih tokom godina. Prijateljica mi je nedavno rekao o važnosti uzimanja suplementa magnezijuma - i nakon što ga je isprobala poslednjih nekoliko meseci, zaista je napravio razliku. Sviđaju mi se suplementi iz Solgara, pa je ovo onaj koji sam uzimala", piše Her.ie.

 | Author: printscreen/canva printscreen/canva

"Poznato je da je magnezijum dobar za smirivanje nervnog sistema i ublažavanje bolnih mišića i grčeva, tako da uzimanje za menstrualne grčeve ima smisla, zar ne? Da biste povećali unos prirodnog magnezijuma, možete pokušati da jedete više lisnatog zelenila, orašastih plodova i lososa. Još jedan sjajan savet na koji sam naišla je kupanje sa ubačenom Epsom soli, jer se Epsom soli sastoje od magnezijum sulfata – a takođe, poznato je topla kupka da umiruje bol i oslobađa napetost i stres."

Nedavno sam naručila ovu Epsom so i dodaću je i svojoj mesečnoj rutini: 

 | Author: printscreen/canva printscreen/canva

Tvoja reakcija?