Prvi 358 pregleda 20. Maj 2023.

Izbegnite 4 najčešće greške pri pravljenju palačinki!

canva

Posvetite pažnju detaljima i pripremite savršene palačinke svaki put.! Bez obzira da li voliš domaće ili američke palačinke, ili možda neobične "dutch baby" iz rerne, postoje univerzalna pravila, a danas ćete naučiti kako da kako da napravite perfektne palačinke svaki put

Takođe postoje i greške koje možete napraviti tokom pripreme. Pročitajte tekst i sledeći put kada se upustite u pripremu ovog slatkog klasika, obratite pažnju na detalje. Naglašavamo, strpljenje je spas!

via GIPHY

Previše mešanja

Verujemo da želite da razbijete svaku grudvicu brašna, ali priprema palačinki je situacija u kojoj ne smete previše mešati ili mutiti smesu, jer će gluten početi da se razvija i testo će postati elastično, što znači da će palačinke na kraju biti gumenaste.

 | Author: canva canva

Premalo strpljenja!

Testo za palačinke, posebno za domaće i "dutch baby" verzije, trebalo bi da odstoji kratko vreme. Da bi vaše palačinke bile savršene, pokrijte smesu i ostavite je da stoji oko pola sata.

via GIPHY

Nedovoljno zagrejan tiganj

Ako tiganj nije dovoljno zagrejan, testo će se razlivati i upiti svu masnoću kojom ste eventualno premazali tiganj. Predlažemo da proverite temperaturu sa malom palačinkom. 

 | Author: canva canva

Tvoja reakcija?