Prvi 124 pregleda 24. April 2023.

Izgleda da je nova 'Twilight' serija na putu

printscreen/canva

Najavljeno je da će popularna Sumrak saga ponovo doći na naše ekrane, ali kao TV serija. Izvor je za The Hollywood Reporter rekao da je serija najprodavanijih knjiga Stephenie Meyer u ranoj fazi razvoja sa Lionsgate Television

Priča se da Šined Dejli piše scenario za novu adaptaciju Sumraka. Ona je takođe zaslužna za 'Tell Me Lies', 'The Walking Dead: World Beyond', 'Raised by Wolves' i 'Holistic Detective Agency' Dirka Gentlija.

Nisu sigurni da li će preraditi knjige u seriju ili će to učiniti na malo drugačiji način. TV serija još nema mrežu ili platformu jer navodno traže najbolji paket. Još uvek nije postavljen vremenski okvir za novu seriju.

Kako navodi The Hollywood Reporter, očekuje se da će autor Mejer biti uključen u televizijsku adaptaciju. Rekli su da su Wyck Godfrey i bivši kopredsednik Lionsgate Motion Picture Group-a Erik Feig kupili prava na seriju knjiga Sumrak nakon što je Paramount Pictures prošao. Obojica su spremni da preuzmu producentske uloge za seriju. Godfrijev baner Temple Hill proizveo je svih pet filmova Sumrak.

Filmska franšiza u kojoj glume Kristen Stjuart, Robert Patinson i Tejlor Lotner, zajedno je zaradila više od 3,4 milijarde dolara širom sveta. Twilight je ogroman deo Lionsgate-ove biblioteke.

U 2017. godini, pet godina nakon 'Breaking Dawn: Part 2', izvršni direktor Lionsgate-a rekao je Volstritu da: „Postoji još mnogo priča koje treba ispričati i spremni smo da ih ispričamo kada naši kreatori budu spremni“. Ovo se odnosilo na franšize Sumrak sage i Igre gladi. HBO Max je potvrdio da će TV serija o Hariju Poteru biti u toku i da će se autorka JK Rovling pridružiti kao izvršni producent.

Rekla je: „Maksova posvećenost očuvanju integriteta mojih knjiga mi je važna i radujem se što ću biti deo ove nove adaptacije."

Seriju će producirati Warner Bros televizija, ali još nema datuma izlaska.

Tvoja reakcija?