Prvi 97 pregleda 27. April 2023.

Karate Kid franšiza dobija još jedan film!

printscreen/canva

Do sada je franšiza Karate Kid živela isključivo kroz TV seriju „Cobra Kai“, ali 2024. godine, trebalo bi da se vrati na veliko platno sa potpuno novim filmom

Projekat bez naslova će označiti šesti deo u franšizi i biće objavljen tačno 40 godina nakon što je prvi film "Karate Kid" premijerno prikazan 1984. U originalnom filmu glumio je Ralph Macchio kao tinejdžer po imenu Daniel LaRusso, koji uči karate od majstora borilačkih veština. Gospodin Mijagi (Pat Morita) kako bi se odbranio od grupe nasilnika, među kojima je i Džoni Lorens (Vilijam Zabka). Pošto je njihovo rivalstvo takođe u centru "Cobra Kai", ostaje nam da se pitamo da li će novi film još jednom vratiti legendarni par.

U septembru 2022. godine, Macchio je rekao za Entertainment Veekli da nije vezan za projekat, međutim, pošto je film još u ranoj fazi, sve se moglo dogoditi. „Mislim da će se to otkriti u bliskoj budućnosti, ili možda nemam ništa s tim“, rekao je Makio. „Razgovaraćemo kada saznam šta se dešava.

Naravno, takođe je moguće da će se film fokusirati na novi skup likova. Dok je Macchio glumio u prva tri filma o Karate Kidu, Hilari Svonk je vodila četvrti deo kao Džuli Pirs, koja je bila još jedna od Mijagijevih učenica. U međuvremenu, verzija „Karate klinca“ iz 2010. bila je rimejk originalnog filma sa Džejdenom Smitom kao Dre Parkerom i Džekijem Čenom kao gospodinom Hanom.

Dok čekamo više informacija o sledećem filmu, evo šta treba da zapamtite o ostatku Karate Kid franšize.

Koliko Karate Kid filmova uopšte postoji?

"The Karate Kid" (1984)

 | Author: printscreen/canva printscreen/canva

 

"The Karate Kid Part II" (1986)

 | Author: printscreen/canva printscreen/canva

 

"The Karate Kid Part III" (1989)

 | Author: printscreen/canva printscreen/canva

"The Next Karate Kid" (1994)

 | Author: printscreen/canva printscreen/canva

 

"The Karate Kid" (2010)

 | Author: printscreen/canva printscreen/canva

Novi "Karate Kid" Film (2024)

Prema Varieti-ju, postoji šesti film Karate Kid u razvoju od strane Sony Pictures-a koji bi trebalo da bude objavljen 7. juna 2024. Iako zaplet i glumačka postava za film tek treba da budu objavljeni, opisano je da označava „povratak originala“ Karate Kid franšize. Što se tiče toga šta to znači, čini se da ćemo samo morati da sačekamo da saznamo više detalja.

 

 

NE ČEKAJ, PRIJAVI SE NA SUPERSTAR!

Tvoja reakcija?