Prvi 43 pregleda 21. Oktobar 2022.

Kendall o napadu panike: 'Kao da nemaš vazduha'

kendall jenner/instagram

Da su anksioznost, depresija, napadi panike i ostale slične bolesti česte kod velikog broja ljudi, pa tako i javnih osoba, potvrdila je i Kendall Jenner, iskreno progovorivši o svojoj borbi sa anksioznošću

Za vreme nedavnog učestvovanja u emisiji 'Good Morning America' Kendall je otvoreno progovorila o psihološkom zdravlju i problemima sa kojima se bori poslednjih godina, a prisetila se i svog prvog napada panike.

"Kada danima nisam imala šta da radim, hvatala me je anksioznost pa sam meditirala ili čitala knjige kako bih se smirila", rekla je. Takođe, u mladosti je imala problema i sa povremenim napadima panike.

"U to vreme sam zaista bila mlada, ali sećam se da su napadi bili kao gubitak vazduha, nisam mogla da dišem, barem sam tako osećaja. Trčala bih prema mami i govorila joj da nešto nije u redu pa me ona vodila kod doktora kako bismo utvrdili da je sa mnom sve u redu. I bilo je, samo što mi niko nikada nije rekao da je reč o anksioznosti. Vratilo se pa sam ponovno pre tri, četiri godine prolazila kroz lude napade panike", priznala je.

Kako bi svojom pričom uspela nekome da pomogne i tako podstakla sve one koji se bore sa sličnim problemima da zatraže stručnu pomoć, Kendall je iskoristila popularnost na društvenim mrežama i krenula da objavljuje snimke o anksioznosti i svojim iskustvima.

Sa svojim fanovima je podelila kako se zaista oseća za vreme karantina i pozvala ih da pišu kako oni preživljavaju ovo razdoblje...

"Mnogo sam razmišljala o raznim stvarima u vreme karantina, pogotovo o važnosti mentalnog zdravlja. Htela sam da Vam pokažem da nito od nas nije sam, tako da sam odlučila da se pridružim izazovu 'How are you really? u kom želim da mi svako od Vas kaže kako se zaista oseća u ovim teškim vremenima", rekla je u video objavi na Instagramu.

"Ja imam dobre dane i dane kad sam anksiozna. Zato i Vas pozivam da se pridružite ovom izazovu i iskreno govorite o svojim osećanjima i problemima", zaključila je.

Na kraju je nominovala i nekoliko svojih slavnih prijatelja koji bi trebalo da nastave njen primer i da podele sa fanovima svoja iskustva mentalnog zdravlja. Među nominovanima su se našli Justin Bieber, Hailey Bieber, Jen Atkin i Kim Kardashian tako da uskoro očekujemo i njihove iskrene životne ispovesti. 

Bravo, Kendall! Ovo je pohvalno i hrabro!

Tvoja reakcija?