Prvi 58 pregleda 19. Jun 2023.

Kreativni načini da ostanete hladni bez klime!

canva

Prvi zaista vrući dan leta u početku uvek izgleda lepo, ali ako nemate klima-uređaj, vrućina može brzo da postane problem. Pošto su topli dani odmah iza ugla, sada je možda dobro vreme da isplanirate kako ćete se zaštititi od vrućine. Ako nemate klimu na raspolaganju, moraćete da budete malo kreativni sa svojim letnjim planovima

1. Stavite svoje proizvode za negu kože u frižider

Proizvodi za negu kože koje koristimo svaki dan mogu imati dodatnu korist od hlađenja naših lica. Čuvajte svoje alate, poput gua sha skulptora za lice ili valjka od žada za one natečene jutarnje oči i svoje maske za lice, serume i kreme u frižideru tako da se osećaju posebno hladnim kada ste spremni da ih nanesete. (Maske i kreme na bazi vode mogu da se stvrdnu u frižideru, pa pokušajte da ih ohladite sat vremena pre upotrebe). Vaša rutina nege kože će se osećati kao spa centar kod kuće - i predah od sunca.

 | Author: canva canva

2. Uživajte u hladnoj hrani i pićima

Nije sramota ako je sladoled vaša omiljena užina čim temperatura napolju dostigne 30 stepeni - ali kada temperature naglo porastu, sladoled se može brzo istopiti u veliki nered. Za efikasnije i ukusnije rešenje, pokušajte da zamrznete svoje omiljeno voće. Svakako možete jesti smrznuto grožđe ili jagode samostalno, ali uparivanje ih sa čašom ledenog soka ili smutija je još više osvežavajuće. Možete čak i baciti nekoliko smrznutih bobica u čašu za zabavan vajb koktela.

3. Uvek držite ventilator pri ruci

Ako ćete ionako većinu svog vremena provoditi na telefonu, možda i dobijete lagani poveratar. Sa mini ventilatorom koji se uključuje u vaš telefon, možete da se krećete kroz omiljene platforme društvenih medija dok vam hladan vazduh duva u lice. Osim toga, ovi dodaci su veoma pristupačni, tako da vaš budžet neće biti značajno probijen.

 | Author: canva canva

4. Provedite dan na bazenu

Izađite iz kuće i idite na opuštajuće kupanje. Ako imate bazen u blizini, proverite na veb stranici njihovo radno vreme i uputstva za posetu. Većina rekreativnih centara je besplatna za stanovnike. Ako imate malo novca da potrošite, možete posetiti i lokalne fitnes klubove i velnes centre sa bazenima. Mnogi nude pristupačne dnevne propusnice ili članstva koja mogu biti vredna ulaganja ako planirate da plivate celo leto.

 | Author: canva canva

Tvoja reakcija?