Prvi 263 pregleda 12. Januar 2023.

Krst oko vrata: Dua Lipa i Rita Ora naljutile internet!

instagram/canva

Dua Lipa i Rita Ora su popularne pevačice albanskog porekla rođene na Kosovu i Metohiji, a popularnost su stekle u Velikoj Britaniji. Pored dobrih pesama i nastupa, karakterišu ih i nacionalistički ispadi koje su svojevremeno imale šireći zastavu "Velike Albanije". Ovoga puta iznenadile su javnost kada su na svojim instagram profilima objavile slike sa krstovima oko vrata

Ono što je nama privuklo pažnju jesu komentari ispod njihovih slika. Pored ljudi koji su hvalili Lipu, bilo je i onih koji su u neverici posmatrali i komentarisali njen izbor. 

"Zar ona nije muslimanka?" napisao je jedan korisnik.

"Ma ona je katolkinja, kako to niste znali?" bio je jedan od komentara.

Ipak, nisu svi komentari bili ovakvog tona, neki su možda bili i malo grublji.

"Hej, ne možeš da nosiš krst oko vrata jer si muslimanka, to je versko prisvajanje!"

 | Author: instagram/canva instagram/canva

 

"Tvoje ime je Dua, to je muslimansko ime, pa kada si postala hrišćanka?" prokomentarisao je jedan korisnik.

 | Author: instagram/canva instagram/canva Nakon ovog komentara, povela se rasprava o tome da biti Albanac po nacionalnosti ne mora nužno da znači i muslimansku veroispovest. Neki su pisali čak i o poreklu i značenju imena kako bi pobili ovaj komentar. Drugi su, pak, bili nešto vulgarniji.

Kada je u pitanju Rita Ora, i kod nje smo naleteli na različite komentare. Od onih pozitivnih da je njen suprug sećan čovek (jer je baš sa njom u braku) pa sve do onih koji pozivaju na njeno poreklo pitajući se kada je promenila veru zbog krsta koji nosi.

 | Author: instagram/canva instagram/canva Neki su ostavljali samo tačke i tužne smajlije u komentarima, ali nisu dalje objašnjavali ništa. 

Jedna dama napisala je da se zapravo svi takmiče ko će više otkriti, a pravog stila nema nigde... Ovde je, verovatno, aludirala na celokupan stajling pevačice. 

 | Author: instagram/canva instagram/canva Bilo je i komentara poput "Želim nazad onu Ritu od ranije"... 

 | Author: instagram/canva instagram/canva

Nakon što su srpski mediji objavili ovu vest, na portalima su se takođe našli različiti komentari. Neki su govorili o njihovoj lepoti, neki o glasu, a neki o poreklu i verskoj pripadnosti ovih zvezda. Nije nam promaklo ni to da se neki zaklinju da one potiču iz katoličkih porodica.

Kakvi god bili stavovi, ono učemu se svi moramo složiti je da su ove dve pevačice veoma popularne i da imaju fenomenalne pesme. Ipak, ostaje nam jedino da se zapitamo da li je krst postao modni, a ne verski detalj?

Tvoja reakcija?