Prvi 30 pregleda 13. Decembar 2022.

Lawrence dobija kritike za izjavu o ženskim ulogama

pixsell/canva

Dženifer Lorens kaže da je bila prva žena koja je igrala glavnu ulogu u akcionom filmu kada je snimila Hunger Games i da žene ranije nisu dobijale takve uloge jer to jednostavno "ne bi funkcionisalo"

Ne može se osporiti da su Igre gladi jedna od najvećih franšiza svih vremena. Obožavaoci nisu mogli da se nagledaju Ketnis i distopijskog univerzuma Panema u kom živi. Filmovi su bili toliko popularni da je film zasnovan na radnji pre Igara Gladi, "Balada o pticama pevačicama i zmijama", u razvoju i trebalo bi da izađe 2023. godine.

Međutim, pre nego što su Igre gladi postale svetska senzacija, filmski producenti su sumnjali da bi to uopšte moglo da bude uspeh.
Razgovarajući sa Violom Dejvis o neverovatnom kritičkom i komercijalnom nastupu "Žene Kralj", Dženifer je objasnila: „Jednostavno volim da gledam takve priče. Sećam se kada sam radila Igre gladi, niko nikada prije toga nije stavio ženu u vodeću ulogu akcionog filma jer ne bi funkcionisalo."

Dženifer je dodala: „Rečeno nam je da i devojke i momci mogu igrati mušku glavnu ulogu, ali da momci ne mogu da se identifikuju sa glavnom ženskom ulogom i toliko sam srećna svaki put kada vidim da izlazi film koji jednostavno pregazi svako od tih verovanja“.

Dženifer je završila rekavši: „To dokazuje da je laž držati određene ljude podalje od filmova, držati određene ljude na istim pozicijama na kojima su oduvek bili. Prosto je neverovatno gledati kako se to dešava i gledati sebe na čelu."

Iako su Dženiferini komentari u početku bili pohvaljeni, citat o tome da je prva žena koja je ikada vodila akcioni film brzo je postao viralan sa ljudima koji su istakli da Dženifer i Igre gladi nisu bile prve.

Jedna osoba je tvitovala: „To što je Dženifer Lorens rekla da je prva žena koja je ikada vodila akcioni film je toliko nepoštovanje prema ovim ikonama - pored fotografija poput Sigurni Viver, Ume Turman, Mišel Jeo, Pam Grier i Anđeline Džoli."

Šta vi mislite o ovome?

Tvoja reakcija?