Prvi 101 pregleda 03. Oktobar 2023.

Mrlje od praška za veš su prošlost uz ovu namirnicu!

canva

Usled promene deterdženta, tvrdoće vode ili nekih drugih faktora, neizbežno je da na odeći ponekad ostanu fleke od praška koji koristimo za pranje rublja. Takođe, ako prepunite mašinu,deterdžent se neće lepo rastvoriti u vodi, pa umesto toga, može završiti na odeći, u obliku belih ili plavih mrlja, voštanog traga ili krute teksture

Verovatno vam se nekada učinilo da je ovakve mrlje nemoguće ukloniti, ali neko se potrudio i pronašao rešenje. Sve što vam treba, a što sigurno imate u kući, jeste alkoholno sirće. 

 | Author: canva canva

Mrlje od deterdženta za veš mogu da se pojave ako deterdžent nije pravilno ispran. Srećom, prilično je lako ukloniti ove vrste mrlja. Da biste uklonili mrlje, pomešajte jednu šoljicu sirćeta s četvrtinom šolje vode u sudoperu. Stavite zaprljani odevni predmet u rastvor i protrljajte odeću samu o sebe kako biste očistili deterdžent, savetuje Krstarica.

 | Author: canva canva

Pustite da se odeća odstoji sat vremena i stavite je u mašinu sa nekoliko odevnih predmeta. Ključno je da ne preopteretite veš mašinu kako bi deterdžent mogao da izađe iz tkanine tokom ispiranja i ceđenja veša.

Tvoja reakcija?