Prvi 254 pregleda 25. Februar 2024.

Napravite sočnu zimsku tortu koja je zvezda interneta!

canva

Recept za ovu tortu je za samo par dana pogledalo mnogo ljudi pa je zaslužio da se nađe i na našem popisu recepata. Ova kremsta torta se izgleda svima dopala, a da li će se dopasti i tebi, moraćeš sam/ a da proveriš

Zato, nemoj da čekaš, napravi ovu tortu koja može da bude i slavljenička, ali i zvezda svakodnevne trpeze, savetuje Naj žena.

Sastojci:

Za testo:

  • 2 jaja
  • 1 vanilin šećer
  • 100 g šećera
  • 50 g putera ili margarina
  • 50 ml ulja
  • 340 g brašna
  • 1 prašak za pecivo

 | Author: canva canva

Za kremu:

  • 200 g oceđenog kompota od breskve
  • 400 ml mleka
  • 1 vanilin šećer
  • 1 žumance
  • 3 kašike šećera
  • 4 kašike kukuruznog skroba
  • 200 ml šlaga
  • seckani bademi

Priprema:

  1. Jaja, vanilin šećer, šećer i ulje sipati u veću činiju pa dobro umutiti žicomm. Dodati puter i promešati.
  2. Dodati brašno i prašak za pecivo pa umesiti testo rukama. Deo testa odvojiti i napravite kuglu veličine šake, umotati je u providnu foliju i staviti u zamrzivač na 20 minuta.
  3. Podmazan okrugli kalup prečnika 24 cm obložiie preostalim testom po dnu i malo po ivici.
  4. Iseći breskve na kockice.
  5. U šerpu sipati mleko, dodati vanilin šećer, žumanca i 3 kašike šećera. Dodati 4 kašike kukuruznog skroba i sve umutiti žicom da dobijete fini krem. Sipati šlag i sve dobro umutiti.
  6. Dodati seckane breskve i opet dobro promešati.
  7. Prebaciti kremu na testo u kalupu i poravnajte. Narendati testo iz zamrzivača preko kreme pa preko toga posuti listiće badema.
  8. Peći u rerni zagrejanoj na 180-200 stepeni oko 25 minuta. Pečenu tortu posuti šećerom u prahu.

Prijatno!

Tvoja reakcija?