Prvi 40 pregleda 19. Maj 2023.

Nova WhatsApp funkcija 'chat lock' sakriva razgovore

canva

WhatsApp je pokrenuo svoju najnoviju novu funkciju u aplikaciji i postavljena je tako da omogući korisnicima da zaključaju i sakriju svaki razgovor

Funkcija zaključavanja ćaskanja će ukloniti čet sa početne stranice aplikacije i staviti je u zasebnu fasciklu kojoj se može pristupiti samo pomoću lozinke ili biometrije, što znači prepoznavanje lica ili otisak prsta.

Meta, kompanija koja je vlasnik WhatsApp-a, rekla je da ova funkcija „omogućava da zaštitite svoje najintimnije razgovore iza još jednog sloja sigurnosti“. Ova nova funkcija takođe je podešena da automatski sakrije obaveštenja o ovim četovima, kako kaže Her.

Meta je rekla: „Verujemo da će ova funkcija biti odlična za ljude koji s vremena na vreme dele svoje telefone sa članom porodice, ili u trenucima kada neko drugi drži vaš telefon u trenutku kada stigne ekstra-specijalan razgovor. Možete da zaključate ćaskanje tako što ćete dodirnuti ime ili grupu i izabrati opciju zaključavanja. Da biste otkrili ova ćaskanja, polako povucite nadole svoje prijemno sanduče i unesite svoju lozinku ili biometriju. Tokom narednih nekoliko meseci dodaćemo još opcija za zaključavanje ćaskanja, uključujući brave za prateće uređaje i kreiranje prilagođene lozinke za vaša ćaskanja tako da možete da koristite jedinstvenu lozinku koja se razlikuje od lozinke vašeg telefona."

via GIPHY

Chat Lock je već počeo da se pojavljuje na telefonima korisnika od utorka. Za šta god da ga koristite, jedno je sigurno – planiranje rođendana naše dece i božićnih iznenađenja je postalo mnogo lakše.

Tvoja reakcija?