Prvi 102 pregleda 22. Decembar 2022.

Ortega kaže da je ona dala ideju za ples iz Wednesday

printscreen/canva

Prošlo je skoro mesec od objavljivanja Netfliksovog nove hit serije Wednesday i jedna od upečatljivijih scena je ples Jenne Ortege koji je referenca na staru seriju porodice Addams

Odmah nakon što je serija izašla, ples je postao viralan na TikToku sa korisnicima koji su kanalisali svoju unutrašnju Wednesday uz pesmu sa albuma Lejdi Gage iz 2011. „Bloody Mari“ – uprkos tome što pesma uopšte nije u seriji!

Džena je sama koreografisala ples dva dana pre snimanja, a ranije je podelila svoje inspiracije iza poteza Wednesday. Sada je otkrila da je takođe odala počast originalnoj Wednesday Addams u ikoničnoj sceni, ali kamera se nažalost okrenula na drugu stranu baš kada je počela da se poziva na svoj kultni ples.

Razgovarajući sa Džimijem Falonom o sceni u "The Tonight Show", Džena je podelila svoje uticaje i pobrinula se da oda počast Lizi Loring, prvoj Wednesday Addams.

"Gledala sam video snimke Sijuksija i Banšija, Denisa Lavanta u 'Beau Travail'. Pronašla sam arhivske snimke got klinaca koji su plesali u klubovima '80-ih. Lene Lovich, Nina Hagen. Sve što mi je palo pod ruku," objasnila je ona .

Kada je Džimi pitao da li je zaista isplanirala celu scenu, ili je samo krenula tokom dana snimanja, Džena je otkrila da postoje određene stvari koje je želela da "ugradi" u scenu.

"Znala sam da postoje određene stvari koje želim da radim. Odala sam počast Lizi Loring, prvoj Wednesday Addams. Malo sam mešala kao ona," rekla je. "I, naravno, isključili su kamere kada sam to uradila. Ali ona je tu, znam da jeste."

Džena, naravno, misli na kultnu scenu u kojoj Lisa Loring pleše „The Droop“ sa Lurčom u originalnoj TV seriji porodice Adams.

Tvoja reakcija?