Prvi 167 pregleda 16. Decembar 2022.

Ova devojka je imala najstrašniju menstruaciju ikad

canva

24-godišnja medicinska sestra za porođaje Madi Svegle nedavno je objavila TikTok o tome šta se dogodilo kada je u suštini prošla čitav period odjednom, i ovo stvarno zvuči kao zaista zastrašujuće iskustvo

U videu koji je pregledan preko šest miliona puta, Madi je podelila svoju priču. Ona kaže: „Dakle, nešto izuzetno strašno i iskreno malo traumatično mi se dogodilo sinoć... Ovo je važno. Nikada ranije u životu nisam čula za ovo. Ja sam medicinska sestra. Nikad čula za to. Volela bi da jesam, baš zato i postavljam ovaj video."


Ona kaže da je menstruacija počela normalno, ali je onda naglo krenula. "U suštini, juče je moj ciklus počeo. Počeo je kao normalan ciklus, normalni grčevi, normalan protok. Sve je bilo vrlo normalno. Oko 19 časova sinoć, moji grčevi su odjednom postali veoma, veoma intenzivni."

„Ovaj bol je najgori bol koji sam, iskreno, ikada osetila  Bila sam u toaletu oko sat vremena. Imala sam grejnu podlogu. Imala sam kantu ispred sebe jer mi je bilo mučno od bola. Naježila se po celom telu, i to nije bilo kao normalni grčevi gde su nekako kao plima i oseka. Bio je to konstantan jak bol." Nažalost, pošto smo tako naučeni da čak i jak menstrualni bol smatramo „normalnim“, Madi kaže da je sumnjala u sebe. „Koliko sam bolovala, Džejk [njen muž] je bio u fazonu: 'Da li treba da te odvedemo u hitnu? Ovo nije normalno.' A ja sam rekla: 'Ne', mislila sam da je to samo užasna faza menstruacije. I iskreno, mislila sam da sam samo velika beba zbog bola.

Onda, Madi kaže da se dogodilo nešto zaista čudno. „Sat vremena kasnije, nakon ovog konstantnog, kao, beskrajnog, izuzetno bolnog grča, nešto je izašlo iz mene. U početku sam mislila da je to masivni krvni ugrušak. Ali nije. Bilo je to tkivo veličine mog dlana i bilo je u savršenom obliku moje materice. Najbolji način na koji mogu da zamislim da to opišem je ako ste ikada videli ili opipali placentu, osećala se kao takva vrsta tkiva."

via GIPHY

„Ipak, nakon što je to prošlo, moji grčevi su potpuno nestali i osećala sam se 100 puta bolje. Odmah sam poslala sliku svom akušeru, jer šta je dođavola ova stvar, i otrčala sam na Gugl. Ispostavilo se da je to nešto što se zove decidualni gips. Dakle, umesto da se vaša sluznica materice odbaci tokom niza dana tokom menstruacije, to je kada vam cela sluzokoža materice izađe u jednom komadu kroz vaš grlić materice. Očigledno je to izuzetno retko, ali meni se desilo, a grčevi koje sam imala...osećaj je bio kao kontrakcije, a grlić mi se malo raširio da bih prošao ovo."

Tvoja reakcija?