Prvi 328 pregleda 24. Oktobar 2022.

Ovi filmovi će ti popraviti raspoloženje po lošem danu

screenshot/youtube/CANVA

Postoje dani kad nam jednostavno od jutra sve krene ‘naopako’. Iz takvih dana je jednostavno nemoguće izaći kao pobednik pa je nekada najpametnije ušuškati se ispod ćebeta i pustiti film koji će nam popraviti raspoloženje.

Neki filmovi možda nisu najgenijalnija filmska ostvarenja u istoriji kinematografije, ali svakako imaju veliku vrednost samim time što šire pozitivu i mogu da nas oraspolože u danima kad potpuno potonemo.

Kako piše BuzzFeed, ovo su filmovi koji će nam vrlo brzo popraviti raspoloženje i navesti nas da barem na kratko zaboravimo na sve probleme oko nas.

Moje grčko venčanje

Mlada Grkinja Toula se zaljubljuje muškarca Iana koji nije Grk i želi da se venča sa njim, što se nimalo neće svideti njenoj konzervativnoj (i urnebesnoj) porodici. Kad porodica ipak prihvati Iana i krene sa organizacijom ‘velikog grčkog venčanja’, tu tek počinje pravi ‘show’.

Princezini dnevnici

Ovo je uzbudljiva, dirljiva, zabavna i smešna moderna bajka o običnoj devojci koja odjednom postaje princeza, a najviše smeha izazivaju Mijini pokušaji da savlada pravila otmenog dvorskog ponašanja.

Lak za kosu

Lak za kosu je priča o srednjoškolskoj šminkerki Tracy Turnblad, koja od „čudakinje“ postaje prava zvezda. Radnja je smeštena u 1960. godinu, za vreme 'plesne groznice'.

Forrest Gump

Radnja se vrti oko dečaka Forresta koji pukim slučajem upozna gomilu slavnih ljudi i postane uspešna i slavna ličnost, dok njemu ta slava ne znači ništa pa celo vreme razmišlja o devojci iz svog detinjstva u koju je zaljubljen ceo život.

Odbegla nevesta

Maggie je žena koja je pred oltarom ostavila nekoliko verenika pa su je prozvali "Odbeglom nevestom", a jedan novinar iz New Yorka dobija zadatak da ode u mesto gde ona živi i da napiše priču o njoj. Ali, u sve se onda uplete i ljubav...

Indijski začin na francuski način

Kada se u Francusku doseli porodica iz Indije i otvori restoran preko puta slavnog restorana koji vodi opasna Madame Mallory, doći će do neplaniranog mešanja potpuno različitih kultura, recepata i začina. I, naravno, urnebesnih sukoba.

Koji od ovih filmova prvi gledate? 

Tvoja reakcija?