Prvi 131 pregleda 10. Jun 2023.

Ovo je bilo normalno pre 10 godina, a sad je beskorisno!

canva

Tehnologija i trendovi se ponekad kreću tako brzo da možda ni ne primetimo kada prestanemo da koristimo određene aplikacije ili prestanemo da radimo uobičajene stvari poput iznajmljivanja filmova iz video prodavnice. Evo liste stvari koje više ne postoje ili više ne radimo

1. Vine

via GIPHY

Aplikacija koja je bila u usponu u zlatno doba humora, svi smo uživali u skrolovanju Vine-a i gledajući likove poput KingBach-a!

2. Činjenica da se svaki film IKADA prikazivao u 3D-u

via GIPHY

Niste mogli da odete u bioskop a da ne vidite stotine ljudi sa naočarama na glavi kako izlaze iz sala i zadovoljno jedu kokice.

3. BlackBerry telefoni

via GIPHY

Ako ste imali jedan od ovih telefona u to vreme, bili ste faca! Uvek su ih furala kul starija braća i sestre, i nekako kada vidimo ovaj telefon prva asocijacija nam bude - skejt.

4. Telefoni sa Windows operativnim sistemom

via GIPHY

Na primer, Nokia smart telefoni. Jednostavno je imalo nešto u tome da koristite telefon koji po interfejsu izgleda kao kompjuter...

5. Mp3 plejeri

 | Author: canva canva

E ovo je pravi dragulj tog vremena. Izlazite iz kuće, stavljate slušalice, Mp3 plejer u džepu (sa prethodno skinutim stotinama pesama) i idete u grad. Slušanje muzike dignuto na skroz novi nivo.

6. GPS navigacija kao poseban uređaj

 | Author: printscreen/canva printscreen/canva

Naravno da nije bilo navigacije na telefonima, kako glupo pitanje... Odeš u prodavnicu, tražiš poseban uređaj koji će te voditi na mmore, zimovanje... Staviš ga u kola i nema da brineš!

7. Filmovi na DVD-u 

via GIPHY

Nekada je gledanje filmova bilo celo iskustvo. Čujete za neki dobar film, raspitate se gde ga ima i onda put pod noge da ga iznajmite. Uzmete ga recimo na dva dana pa ako ne vratite na vreme, plaćate penale.

Imate li vi nešto da dodate?

Tvoja reakcija?