Prvi 102 pregleda 09. Jul 2023.

OVO je način da tvoja odeća duže traje! Isprobaj odmah!

canva

Puno je odeće koja će se već nakon prvog pranja promeniti što uključuje da će se skupiti, istegnuti ili izbledeti. Međutim, za ovo nikako nisu krivi proizvođači već pogrešan način pranja. Evo saveta kako da duže sačuvate garderbou i na taj način uštedite kada je česta kupovina u pitanju

Ove savete prenismo sa portala Mondo, a potiču od izvesne Kelsi Zapate koja drži servis za čišćenje. Ona je dala savete koji su zaista zlata vredni kada je u pitanju održavanje garderobe.

Tamna garderoba

Odeću tamnijih boja je potrebno uvek okrenuti naopako pre ubacivanja u veš mašinu. Na taj način će prašak bolje moći da prodre u unutrašnjost tkanine, a odeća če manje otpuštati boju. Takođe, tamna odeća se nikada ne pere na visokim temperaturama, savetuje Kelsi.

 | Author: canva canva

Tamnu odeću uvek perite u hladnoj ili mlakoj vodi.

Pertle

Na obući i odeći koja sadrži pertle i učkure potrebno je da ih vežete. Na ovaj način sprečavate njihovo istezanje, a znate i sami kako pertle deluju neuredno kada su istegnute.

 | Author: canva canva

Čarape

Kada su čarape u pitanju, kako biste uštedeli vreme i živce prilikom traženja kada jedna misteriozno nestane, potrebno je da ih stavljate u mreživcu koja je namenjena za pranje sutnog veša. 

Sušenje veša

Najzdravija metoda sušenja veša jeste na žici i na svežem vazduhu, ali ukoliko veš ne sušite na ovaj način već u sušilici, postoji jedan savet kako da to najbezbednije učinite. 

 | Author: canva canva

Cela mudrost sušenjaveša u mašini je da odeću uvek sušite na nižoj temperaturi. Ako je sušite na visokim temperaturama, oštetitćete odeću i ona će se skupiti.

Tvoja reakcija?