Prvi 32361 pregleda 30. Maj 2023.

Ovo je najtraženija krema na svetu i košta samo 200RSD!

canva

Kako biste reagovali da vam neko kaže da za samo 200 dinara možete kupiti efektnu kremu za lice koja je trenutno najtraženija i najpopularnija na svetu? Ne biste verovali, priznajte! Hajde da počnemo ispočetka

Magična krema za lice o kojoj "bruji" internet zapravo ja vazelin. Petrolatum ili vazelin se koriste kako bi lice zadržalo potrebnu vlažnost, a posebno je pogodan za osobe sa suvom kožom. Još jedna prednost je u tome što se lice uz pomoć ove supstance podmlađuje i regeneriše, piše Byrdie.

 | Author: canva canva

Šta je "slugging"?

"Slugging" je tehnika nege kože koja podrazumeva spavanje sa tankim slojem masnijeg proizvoda poput vazelina kako bi se koža duboko hidrirala.

Dermatolog Ranela Hirš kaže da je glavni sastojak vazelina, petrolatum, bezbedan za upotrebu na koži. Takođe,  Američka akademija za dermatologiju preporučuje ovaj sastojak za upotrebu kod beba sklonim ekcemima. Što se tiče upotrebe na licu, Hiršova kaže da je vazelin potpuno bezbedan, ali je stvar ličnog izbora da li volite okluzivne proizvode za negu kože. Njihova odlika je da trenutno "zapušavaju" pore.

Vazelin možete primenjivati maltene svakodnevno, ali je posebno korisno činiti to zimi. Nakon večernje rutinske nege, nanesite količinu vazelina veličine graška na lice kao poslednji korak.

 | Author: canva canva

Važno je da ne zatvorite kožu u potpunosti tokom dužeg vremenskog perioda – a tu je prednost vazelina u odnosu na druge okluzivne supstance koje samo formiraju nepropusnu barijeru na vrhu kože, objašnjavaju stručnjaci. Petrolatum sprečava većinu gubitka vode, a omogućava vašoj koži da popravi svoju barijeru. Kada se ukloni vazelin, koža ima bolji i lepši izgled.

Mane

Ako ste skloni aknama ili imate masnu kožu, neophodno je da izbegavate ne samo vazelin već apsolutno sve okluzivne proizvode za negu. To podrazumeva sve ono što stvara barijeru na površini kože, a reč je o uljima, mastima i silikonu. 

Takođe, s obzirom da ja vazelin sam po sebi dosta mastan, kako biste izbegli mrlje na posteljini, pre spavanja stavite mekani peškir na jastuk.

Tvoja reakcija?