Prvi 155 pregleda 30. Oktobar 2023.

Policija optužila čoveka za ubistvo Tupaka Šakura

printscreen/canva

Jedan od poslednjih živih svedoka ubistva repera Tupaka Šakura iz 'drive by' pucnjave u Las Vegasu 1996. godine optužen je za njegovo ubistvo. Optužbe označavaju iskorak u dugotrajnom slučaju koji je frustrirao istražitelje i zahvatio javnost otkako je hip-hop legenda ubijena

Nevadska porota je podigala optužnicu protiv Duanea "Keffe D" Davisa (60) za pucnjavu, prema saopštenju tužilaca iz sudnice u petak. Dejvis je uhapšen u blizini svoje kuće u predgrađu Las Vegasa, u Hendersonu, 29. septembra dok je bio u šetnji. Ranije je priznao prisustvo u Kadilaku tokom pucnjave i dugo je bio na listi osoba koje istražitelji ispituju.

Prema Stivu Volfsonu, tužiocu okruga Klark u Las Vegasu, velika porota u Nevadi optužila je Dejvisa za jedno ubistvo uz upotrebu smrtonosnog oružja u okviru kriminalne grupe. Volfson je takođe izjavio da je porodica Tupaka Šakura pozdravila ovu vest.

"Porodica je stupila u kontakt sa mojim kabinetom, pretpostavljam i sa policijom. Imali smo komunikaciju s njima. Razumemo da su zadovoljni ovom vesti i svakako su svesni obnavljanja ove optužbe", rekao je Volfson na konferenciji za medije.

Dejvisovo hapšenje usledilo je samo dva meseca nakon što je policija u Las Vegasu u julu pretražila kuću njegove supruge u potrazi za predmetima "u vezi s ubistvom Tupaka Šakura", kako su otkrili sudski dokumenti. Prilikom pretresa, policija je zaplenila više računara, mobilni telefon, hard disk, časopis Vibe sa prisustvom Šakura, nekoliko metaka kalibra .40, dve "kade sa fotografijama" kao i knjigu.

 | Author: printscreen/canva printscreen/canva

Tupak Šakur je preminuo 7. septembra 1996. godine, sa samo 25 godina. Ubijen je dok je bio u BMW-u kojim je upravljao osnivač Death Row Records-a, Marion 'Suge' Knight, u konvoju od oko 10 automobila. Dok su čekali na semaforu, beli Cadillac se zaustavio pored njih i izbila je pucnjava, što je rezultiralo ranjavanjem Tupaka Šakura više puta, a kao posledica toga, preminuo je manje od nedelju dana kasnije, 13. septembra.

Tvoja reakcija?